Helyi hírek

 

Tisztelt Röszkeiek!

 

A kivitelező vállalkozástól kapott információk alapján az alábbiakról tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot.

 

A vasútépítés projekt keretein belül, a Röszke, József Attila utca helyszínen lévő, közúti-vasúti átjáró (vasúti pálya 100+65), végleges állapot szerinti átépítésére van szükség.

 

Az I. ütem ideiglenes forgalomkorlátozásának kialakítása, az alábbiak szerint történik (teljes útzár mellett):

 

Lezárás időpontja: 2023.02.13. reggel 08:00 órától

 

Kivitelezési munkák tervezett időtartama: 2023.02.13. - 2023.04.05.

 

Teljes útzár feloldásának várható időpontja: 2022.04.05.

 

Teljes útzár idején, az áthaladásra nem lesz lehetőség! Ezen időszak alatt csak a Dugonyi út lesz járható.


A buszközlekedés tekintetében, minden járatra vonatkozóan, Röszkére befelé és kifelé is, az autóbuszok terelt útvonalon fognak közlekedni, ideiglenes megállóhelyek nem lesznek (ugyanúgy, mint 2022. májusában)

 

A terelés miatt megnövekedett menetidővel kell számolni, az ezzel kapcsolatos konkrét menetrendi változásokról jövő hét elején ad további tájékoztatást a Volánbusz.

 

Kérjük mindenki türelmét, megértését a forgalomkorlátozások és menetrendi változások kapcsán..


A Magyar Honvédség ismét lehetővé teszi a jelentkezést az Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ). A programra való jelentkezés határideje 2023. március 1. A sikeres felvételi eljárást követően az alapkiképzésre pedig 2023. március 13-án lesz a bevonulás.

 Az új kiképzési rendszer, az „Egységes Alapkiképzési Program” (EAP) lehetővé teszi, hogy az önkéntes vagy szerződéses katonai szolgálatot vállalok kiképzése lakóhelyéhez közeli településen kerüljön végrehajtásra.

Érettségi után továbbtanulni szándékozók részére a Magyar Honvédség az Altiszti Akadémiát és az Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvéd Tisztképző Karát ajánlja.

Az szentendrei székhelyű Altiszti Akadémia biztosítja az „Acélkocka” programon keresztül a Magyar Honvédség altiszti állományának utánpótlásátAz idősek biztonságát kiemelt fontosságúnak tartjuk, ezért időről időre felhívjuk a figyelmüket azokra a bűnügyi veszélyforrásokra, amelyek otthonukban, útközben és az online térben leggyakrabban érhetik őket.
.