Helyi hírek

Információk rendőrjárőr képzésről


.Tájékoztató a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosultak támogatásának kifizetési időpontjairól

 

Ezúton tájékoztatjuk a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményre jogosult ügyfeleket, hogy a 2020. november 1-jei jogosultság alapján kiutalandó pénzbeli támogatást személyesen vagy meghatalmazott útján tudják felvenni a Röszkei Polgármesteri Hivatal házipénztárában.

 

Az átvételre kijelölt napok:

2020. november 23. (hétfő) 8.00-16.00 óráig,

 

2020. november 24. (kedd) 8.00-16.00 óráig.

 

2020. november 25. (szerda) 8.00-16.00 óráig.

 

Kérjük a törvényes képviselőket és a nagykorúvá vált gyermekeket, hogy a támogatás átvételéhez érvényes személyi igazolványukat és lakcímkártyájukat hozzák magukkal.

 

Tájékoztatjuk az érdekelteket, hogy amennyiben a juttatásra jogosult szülő, törvényes képviselő, vagy fiatal felnőtt személyesen nem tud megjelenni, az átvételhez írásos – személyazonosító adatokat tartalmazó, 2 tanú aláírásával ellátott – meghatalmazás szükséges.

 

Együttműködésüket köszönjük!

 

 

Röszkei Polgármesteri Hivatal

Bite Sándorné sk.

ügyintéző


Hulladékszállítással kapcsolatos ügyintézés fogadónapja a Polgármesteri Hivatal földszinti Konferencia Termében (bejárat a kábeltévé iroda felől) lesz megtartva legközelebb 2020. december 03-án, CSÜTÖRKÖN 8 órától 12 óráig.


Azok a lakosok, akik kérték a hulladékszállítási szolgáltatás szüneteltetését a 2020. évre és továbbra is van olyan ingatlanuk, ami jövőre is használaton kívül, üresen áll, azok jelenjenek meg a fogadónapon a fent említett helyen és időpontban személyi igazolványukkal, mivel a díjfizetésre vonatkozó mentesség 2020. december 31-én lejár.
Hosszas egyeztetések és előkészítés után a Magyar Közút Nonprofit Kft. a mai napon megkezdte a József Attila utca belterületi szakaszának teljes körű felújítását! Ezen a héten az előkészítő munkálatok zajlanak, jövő héten pedig már az aszfaltozás várható az út teljes szélességében. A bekötő úton nagyfelületű aszfaltozási munkálatok valósulnak meg, az 5-ös útról a be-, és kikanyarodó útszakasz is megújul. Nagy előrelépés ez a település életében, kérjük a József Attila utcai lakosokat, hogy türelemmel és jó szándékkal viseljék az előreláthatólag kéthetes munkálatokat, az új aszfalt burkolat reményeink szerint közösségünk megelégedésére szolgál majd!

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Röszkei Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás ideje az alábbi:

Hétfő: 8-12 óra

Kedd: 8-12 óra

Szerda: 8-12 óra és 13-16 óra

Csütörtök: szünetel az ügyfélfogadás

Péntek: 8-12 óra

 

Ügyfeleket kizárólag a fenti ügyfélfogadási időben fogadunk, ezért kérjük, hogy hivatalunkat ekkor keressék fel.

Az ügyfelek és az ügyintézők egészségének védelme érdekében az ügyfelek csak korlátozott létszámban, a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselve, egymástól legalább 1,5 méter távolságra tartózkodhatnak a Polgármesteri Hivatal épületében.

Személyes ügyintézéshez előzetes időpont egyeztetésre lehetőség van telefonon a 06 62/573-030-as számon.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

 

Dr. Gácser Tamás sk.

jegyző


 

A Központi Statisztikai Hivatal Röszke településen 2020. szeptember 15. és december 31. között hajtja végre a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel harmadik hullámát.

A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az országok összehasonlítható adatai hozzájárulnak a hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalához.

A Magyarországon felkeresendő több, mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre.

A felvétel 2020. szeptember 15-től december 31-ig tart.

2020. szeptember 15. - november 30. között van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére, az október 2-tól induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével november 30-ig interneten vagy december 31-ig személyes válaszadásra van mód. A válaszadás önkéntes.

Az interjús kikérdezésben résztvevők 2000Ft értékű vásárlási utalványt kapnak, az interneten válaszolók nyereményjátékon vehetnek részt, ahol 10 db, egyenként 50 000 forintos vásárlási utalvány kerül kisorolásra.