Kultúra

Közösségi színtér és  Könyvtári, Információs és Közösségi Hely Röszke

 

 

Elérhetőség:

Cím: 6758 Röszke, Dózsa György u. 1.

Tel: 62/573-780 vagy 70/339-5674

E-mail: muvhaz@roszkenet.hu


Nyitvatartási rend:


Könyvtár:

Hétfő: -

Kedd: 8.00 - 16.00

Szerda: 8.00 - 16.00

Csütörtök: 12.00-18.00

Péntek: 8.00 - 13.00

 

 

 

 

 

KÉPGALÉRIA

 

TÁMOP - KÉPGALÉRIA

 

 

 

A közlemények nagyíthatóak (jobb egérgomb - Kép megjelenítése)

 

 

 

                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az intézmény immár nyolcvan éve szolgálja hűséggel településünket, igen patinás múltra tekint vissza. Néhai kultuszminiszterünk, gr. Klebelsberg Kunó az egész országot átfogó népiskolai és kulturális fejlesztési programja eredményeképp 1931. június 14-én nyithatta meg kapuit a róla elnevezett művelődési ház.

A „kultúra háza” otthont ad minden rendezvénynek, legyen az szabadidős foglalkozás, egészségmegőrző programok, vagy kötetlen szórakozás, ez utóbbira e-Magyarország Pontként működve egyre több lehetőséget biztosítunk, hiszen a gyerekek ingyenesen internetezhetnek nálunk. Ebben az épületben összpontosul minden, amiben hiszünk: hogy hagyományok és haladás jól megférnek egymás mellett, sőt, nem létezhetnek egymás nélkül, mint ahogy múltunk nélkül sem létezhetne jövőnk. A kultúrotthon falai között hagyományőrző programok éppúgy működnek, mint településfejlesztő előadások, nyugdíjas rendezvények és ifjúsági programok. Elhelyezkedése nagyon szerencsés, hiszen a falu központjában, az iskola, az óvoda, a teleház és az önkormányzat épületének közvetlen közelében van. Az épület emeletén kapott helyet a Községi Könyvtár, mely 1952-ben nyílt meg. Két részlegben, egy felnőtt és egy gyermekeket kiszolgáló helyiséggel működik. Feladata, hogy közreműködjék az általános műveltség terjesztésében, az ízlés, életmód és az értékek közvetítésében, szakmai tájékozódásban, a szabadidő hasznos eltöltésében.

Működése során számos kulturális programnak adott helyet. A továbbiakban Röszke Község Önkormányzatával és minden intézménnyel, civil szervezettel együtt azon munkálkodunk, hogy kibővítsük szolgáltatásainkat és minél szélesebb körben tudjuk kielégíteni a településen élők és a hozzánk látogatók igényeit.

 

Programjaink:

 

-         Majális

-         Anyák Napi Ünnepség

-         Klebelsberg hét

-         Falunap

-         Nemzetközi Töltött Káposzta-Főző Verseny

-         Idősek Napja

-         Nagycsaládosok Karácsonya

-         Falukarácsony

-         Alkotóházak (húsvéti és karácsonyi)

-         Nemzeti ünnepek alkalmával megemlékezések

-         Babaklub

-         Festmény, fotó és kézműves kiállítások 

 

 

Röszke a történelemben - Virtuális kiállítás:

 

 

 

 


Kapcsolódó dokumentumok:
Pillanatképek eddigi Falunapjainkból (1993-2009)