Helyi hírekHosszas egyeztetések és előkészítés után a Magyar Közút Nonprofit Kft. a mai napon megkezdte a József Attila utca belterületi szakaszának teljes körű felújítását! Ezen a héten az előkészítő munkálatok zajlanak, jövő héten pedig már az aszfaltozás várható az út teljes szélességében. A bekötő úton nagyfelületű aszfaltozási munkálatok valósulnak meg, az 5-ös útról a be-, és kikanyarodó útszakasz is megújul. Nagy előrelépés ez a település életében, kérjük a József Attila utcai lakosokat, hogy türelemmel és jó szándékkal viseljék az előreláthatólag kéthetes munkálatokat, az új aszfalt burkolat reményeink szerint közösségünk megelégedésére szolgál majd!

Tisztelt Ügyfeleink!

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a Röszkei Polgármesteri Hivatalban az ügyfélfogadás ideje az alábbi:

Hétfő: 8-12 óra

Kedd: 8-12 óra

Szerda: 8-12 óra és 13-16 óra

Csütörtök: szünetel az ügyfélfogadás

Péntek: 8-12 óra

 

Ügyfeleket kizárólag a fenti ügyfélfogadási időben fogadunk, ezért kérjük, hogy hivatalunkat ekkor keressék fel.

Az ügyfelek és az ügyintézők egészségének védelme érdekében az ügyfelek csak korlátozott létszámban, a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselve, egymástól legalább 1,5 méter távolságra tartózkodhatnak a Polgármesteri Hivatal épületében.

Személyes ügyintézéshez előzetes időpont egyeztetésre lehetőség van telefonon a 06 62/573-030-as számon.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

 

Dr. Gácser Tamás sk.

jegyző


 

A Központi Statisztikai Hivatal Röszke településen 2020. szeptember 15. és december 31. között hajtja végre a háztartások életkörülményeinek feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel harmadik hullámát.

A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az országok összehasonlítható adatai hozzájárulnak a hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalához.

A Magyarországon felkeresendő több, mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtották végre.

A felvétel 2020. szeptember 15-től december 31-ig tart.

2020. szeptember 15. - november 30. között van lehetőség a kérdőív interneten való kitöltésére, az október 2-tól induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével november 30-ig interneten vagy december 31-ig személyes válaszadásra van mód. A válaszadás önkéntes.

Az interjús kikérdezésben résztvevők 2000Ft értékű vásárlási utalványt kapnak, az interneten válaszolók nyereményjátékon vehetnek részt, ahol 10 db, egyenként 50 000 forintos vásárlási utalvány kerül kisorolásra.


Szombaton folytatódik az agrárcenzus

Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgoz           ók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.


Tájékoztatás a koronavírus-járvánnyal összefüggő szabályokról


Tisztelt Állampolgárok!

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a Röszkei Polgármesteri Hivatalban az alábbi óvintézkedések betartása mellett zajlik az ügyfélfogadás:

  • kötelező az arcot eltakaró maszk, kendő vagy sál viselése,
  • az egymástól való, legalább 1,5 méteres védőtávolság betartása.

 

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!


Dr. Gácser Tamás sk.

jegyző

 


Tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtő szigetek rendeltetésszerű használatával kapcsolatban


Tisztelt Röszkei Lakosok!


A Röszkei Rendőrős , Röszke Fő utca 64. szám alatti épületében 2020. augusztus 4-től előreláthatóan augusztus hónap közepéig felújítási munkálatok fognak zajlani. Az őrs a felújítás ideje alatt a Szentmihályi Körzeti Megbízotti Irodában a Szeged, Kapisztrán utca 50. szám alatt üzemel. A felújítás a napi szolgálatellátást nem érinti. Munkatársaink továbbra is a nap 24 órájában jelen lesznek a település közterületein.     

Kérem Önöket, hogy bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon!

Továbbra is várjuk a megtisztelő lakossági észrevételeiket a 06-20/8520676-es telefonszámon.

Elektronikus elérhetőségünk az

ugyelet.szegedrk@csongrad.police.hu, illetve a

szegedrk@csongrad.police.hu, amire várjuk minden bejelentésüket, észrevételeiket. Körzeti megbízottjaink a 06-20/8520676 telefonszámon a nap 24 órájában elérhetőek: Revák Róbert c. r. zls. Tóth Attila c. r. tzls. Papp Zoltán c. r. tzls. Csikós Géza c. r. tzls.  Az Önök nyugalma és biztonsága érdekében szolgálunk és védünk!


Varga Zoltán c.r. alezredes

őrsparancsok