Fórum
A fórumhoz csak regisztráció után lehet hozzászólni.
Településsel kapcsolatos észrevételek


Hozzászólások
Létrehozás dátuma
polgarmester   2015.02.03 14:52
Kedves "természetvédő"! Köszönöm jelzését felém, napi rendszerességgel szembesülök, szembesülünk mindannyian a migrációs problémákkal, nem csak a külterületen, hanem napi rendszerességgel már a belterületen is. Önkormányzatunk minden lehetséges eszközzel él és élni is fog, hogy ez a helyzet megváltozzon. A tegnapi napon összegyűjtöttük a külterületi buszmegállók, a Kisszéksósi és a Mórahalom-Röszke kerékpárút mentén a hulladékot. Ezt a munkát már több alkalommal és a továbbiakban is folyamatosan végezzük. A migrációból adódó problémák megoldásához nem elegendő az önkormányzatunk. Európai Uniós, államok közötti szabályozás szükséges a mára már tarthatatlanná és kezelhetetlenné váló migrációs áradat problémáinak megoldásához. Településünkön a rendőri, határőrizeti és polgárőr védelmi jelenlét folyamatos, ebben az önkormányzat messzemenőkig támogatja a rendvédelmi szerveket. Továbbra is gyűjtjük, kezeljük, elhelyezzük a nagy mennyiségű hulladékot, ezen munkálatokat ezután is végezzük. Mint mondtam, a menekültáradat problémájának megoldása nem lokális döntéseket és végrehajtást igényel, hanem állami beavatkozást és hosszútávú megoldási javaslatokat várok magam is a kormányzattól, lakosaink, a röszkeiek és a schengeni külső határszakaszon élő mórahalmi és ásotthalmi polgárok érdekében is. Ennek kapcsán mi már az érintett települések polgármestereivel együtt jeleztük a magyar hatóságok és minisztérium felé az egyre súlyosbodó gondjainkat. Várjuk, reméljük, hogy megoldás születik az általunk jelzett problémákra.
A külterületi közvilágítás kapcsán szeretném tájékoztatni, hogy ha lehetőségünk lesz, szeretnénk pályázatot benyújtani a külterületi legforgalmasabb tanyai utak és felüljáróink napelemes közvilágítási lámpákkal történő ellátására. Sajnos önerőből nem tudunk rá forrást biztosítani, ha sikerül támogatást kapni ilyen jellegű fejlesztésekhez, mindenképpen élni kívánunk a lehetőséggel. Minden jót kívánok, üdvözlettel,
Borbásné Márki Márta polgármester
természetvédő   2015.02.01 14:34
Tisztelt Polgármester Asszony!
Magam és remélem a többi III. körzet lakói nevében, jelezni szeretném Önnek, hogy hónapok óta részesei vagyunk a menekült áradatnak. Éjjel-nappal találkozunk velük a kerékpárúton és az összekötő utakon. Tudomásom szerint még nem történt incidens, de miattuk nyugtalanok vagyunk és nem érezzük magunkat biztonságban.
Kérem, ha van rá mód, találjunk rá közösen megoldást, hogy a gyermekeink, időseink és mi is nyugodtan tudjunk közlekedni az "utcán".
A másik nagy gondunk a közvilágítás hiánya, ami szintén bizonytalanságot, félelmet és aggodalmat okoz számunkra.
Kérem ezek probléma megoldásának napirendre vételét.
Köszönettel.