Sportköri Hírek2019.Május.


 

 TÁMOGATÓINK:

          Röszke Község Önkormányzata    

 

SPORTKÖRI HÍREK


Tisztelettel köszöntöm a kedves böngészőt, honlapunk májusi sportoldalán.


LABDARÚGÁS: Régiós újságunk a Délmagyarország, riport sorozatában szerepelt, a Sportkör Labdarúgó Szakosztálya! Beszámoló volt olvasható, a Röszkei Sportkör működéséről, azon belül is az utánpótlás nevelésünkről, fejlesztéseinkről, múltunkról, jelenünkről, és jövőbeli terveinkről! Fénykép és egy kicsiny videó nézhető, és olvasható, az újság, interneten elérhető honlapjának sportoldalán!

 

 

 

A „Bozsik” tornák, változatlan intenzitással zajlanak, mind a négy utánpótlás korosztályú gyerekeink részvételével, Mórahalmon és Kisteleken. Felváltva visszük őket kisbuszokkal, egyik hétvégén az U-7, U-9, a másik hétvégén az U-11, U-13 szerepel, az adott tornán-fesztiválon.

 

 

Szeki Zoli az U-11 és U-13 gyerekekkel.

 

Csongrád Megyei U-14 korosztályú bajnokság „B” csoport.

 

14. forduló: Móravárosi Kinizsi U-14 – Röszke SK U14: 6 – 3 (4-3)

Helyzetek sokaságát hagyták ki a vendégek, míg a házigazdák a kevés lehetőségüket, mind berúgták! 


Góllövőink: Szűcs Vilmos, Szekeres Ádám (2)

 

15. forduló: Zsombó SE U-14 – Röszke SK U-14: 6 – 1 (2-1)

Akaratgyenge játék, erőnléti problémák = megérdemelt vereség!


Góllövőnk: Szekeres Ádám


16. forduló: Röszke SK U-14 – Mórahalom VSE U-14: 1 – 5 (0-3)

Gyerekeink megint hozták a rossz formájukat, a végeredmény nem is lehetett más, mint vereség! 


Góllövőnk: Szekeres Ádám

 

17. forduló: Kiskundorozsmai ESK U-14 – Röszke SK U-14: 3 – 1 (2-0)

Ezen a mérkőzésen, a foci minden negatívumát felvonultatták gyerekeink, úgy, mint lelkesedés, akarat, harcosság, erőnlét, játék, sajnos ezek hiányoztak a győzelemhez!!!


Góllövőnk: Szekeres Ádám


Az U-14 nek már csak egy mérkőzése van, hazai pályán fogadják a Balástya csapatát. A tíz csapatos bajnokságban, kell a győzelem ahhoz, hogy a hetedik helyet megszerezzék!!!

 

Csongrád megyei u-19 korosztályú bajnokság „B” csoport

 

23. forduló: Mórahalom VSE U-19 – Röszke SK U-19: 4 – 3 (1-1)

Nem látszott a külömbség a két csapat között, a tabellán elfoglalt helyek, és a pályán produkált játék alapján! A szerencse döntött a hazaiak javára!


Góllövőink: Ördög Csongor, Bíró Dániel Mihály (2)

 

24. forduló: Röszke SK U-19 – Tömörkény KSE U-19: 2 – 1 (2-0)

Jó és eredményes játékot produkált a hazai gárda. A három pont sorsa, nem forgott veszélybe!


Góllövőink: Mulati Dániel, Ördög Csongor

 

 

A Tömörkény elleni győztesek.

 

25. Forduló: Üllési ISE U-19 – Röszke SK U-19: 5 – 0 (1-0)

Hihetetlen, hogy egy hét alatt, mekkorát változott a csapat, negatív értelemben! Üllésen egy hitehagyott, akaratgyenge társaság vergődött a pályán, azt várva, mikor lesz már vége!

 

26. forduló: Röszke SK U-19 – KSE Balástya U-19: 0 – 0 (0-0)

Most ismételnem kell önmagamat, de tényleg hihetetlen, hogy egy hét alatt, mekkorát változott a csapat, de most pozitív értelemben! Most volt lelkesedés, akarat, erőnlét és játék, nem látszott a külömbség, a tabellán elfoglalt helyeik alapján!


Az U-19 négy mérkőzést fog még játszani a bajnokság befejezéséig, úgy, mint az Apátfalva ellen idegenbe, a ST Mihály és a Csengele ellen itthon, és a Móraváros ellen idegenbe!

 

Csongrád Megyei I. osztály

 

24. forduló: Röszke SK – Fóliaplast Bordány SK: 2 – 0 (1-0)

A várakozásoknak megfelelően, nagy csatát vívott a két csapat a három pontért, és a tabellán elfoglalandó helyekért! Kemény, küzdelmes mérkőzés hozta meg a győzelmet a Röszkének, így a tabellán is helyet cserélt a két csapat!

Köszönet Szűcs Szilveszter szurkolónknak, a csapatok vendéglátásáért, az ízletes falatokért, innivalókért!


Góllövőink: Szücs Szasa, Szűcs Dávid


25. forduló: Röszke SK – Székkutas TC: 5 – 0 (2-0)

Ideális futballidő, jól előkészített pálya várta a csapatokat. Szép számú nézőközönség lehetett tanúja, a hazai csapat lelkes játékának, ami gólokban is megmutatkozott! A Röszke akaratban, erőnlétben, játékban, és eredményességben is felülmúlta ellenfelét, így megérdemelten tartotta itthon a három pontot!


Góllövőink: Szalma Gergely (2), Fehér Bence, Szűcs Dávid (2)

 

26. forduló: Kiskundorozsmai ESK – Röszke SK: 0 – 0 (0-0)

Sérülés, öt sárga miatti eltiltás okozott gondot, hogy a Dorozsma elleni felkészülés, és majdan a mérkőzés, a számunkra minél kedvezőbb legyen. Kemény küzdelmes mérkőzést vívott a két csapat, a hazaiak szerettek volna revánsot venni, az őszi hat nullás vereségért! Szabálytalanságok, reklamálások, ugyanakkor korrekt, számunkra kifogástalan játékvezetés mellett, igazságos döntetlen lett a vége.

 

 

Nem sikerült az új mez felavatása, kikapott a csapat a Vásárhelytől!!!

 

27. forduló: Röszke SK – Hódmezővásárhelyi FC II: 3 – 4 (2-2)

Az öt mérkőzés óta veretlen hazaiak, velem együtt, azt hittük, gondolom én, hogy minden sikerül, és ez a meccs is meg lesz! Pedig tudom, hogy a meccs először is a fejekben dől el! Valamiért nem akart működni a gépezet, hiába szereztük meg a vezetést, a vendégek egyenlíteni tudtak, majd a három pontot érő győzelmet is megszerezték! Utólag az a véleményem, ha a mérkőzés elejétől úgy játszik a csapat, mint az utolsó negyedórában, megvan a győzelem!


Góllövőnk: Szűcs Dávid, mesterhármassal, gratulálunk Dávid!


A felnőtt csapatunknak, három mérkőzése van még hátra! Ebből egy, az Algyő elleni idegenben, már lejátszásra kerül, mire a beszámolóm megjelenik. Utolsó hazai mérkőzésünk, az UTC ellen, hazai pályán, míg az utolsó mérkőzésünk a bajnokságban, idegenben, Tiszaszigeten lesz megrendezve! Nehéz mérkőzések lesznek, a cikkem írásakor az ötödikek vagyunk a tabellán! Ha győzelmek lesznek, léphetünk feljebb, de ha vereségek jönnek, akkor eshetünk lejjebb, én nagyon remélem, hogy a csapat is feljebb akar lépni!

HB