Helyi hírek

Röszkei Polgármesteri Hivatal

                       a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján

pályázatot hirdet

Röszkei Polgármesteri Hivatal 
pénzügyi - számviteli ügyintéző

munkakör betöltésére.


A Röszkei Százholdas Pagony Óvoda SZOMATOPEDAGÓGUST keres sajátos nevelési igényű gyermek mozgásfejlesztési feladatainak ellátására, heti 3*1 órában, megbízási szerződéssel.
Jelentkezni Kószó Zoltánné intézményvezetőnél lehet a 70/33-49-737-es telefonszámon vagy a roszkeovoda@gmail.com emailcímen.


 

Nagy szeretettel meghívjuk a település lakóit 2017. december 17-én  megrendezésre kerülő adventi harmadik gyertyagyújtásra a Szent Antal térre.

 DECEMBER 17. ADVENT HARMADIK VASÁRNAPJA

15.00 Karácsonyi játszópark

17.00 Mesél a koffer (Truffaldino Bábszínház előadása)

18.00 Advent harmadik gyertyalángjának meggyújtása

Dr. Liszkai Tamás plébános, főiskolai docens: Adventi gondolatok. Betlehemezés

 Szeretettel meghívjuk a település lakóit 2017. december 22-én 17.00 órakor megrendezésre kerülő Falukarácsonyunkra és Advent negyedik gyertyalángjának meggyújtására a Szent Antal térre.

 

Program:

 Borbásné Márki Márta Röszke Község polgármesterének ünnepi köszöntője.

 

Dr. Liszkai Tamás plébános, főiskolai docens Adventi gondolatai.

 

Ünnepségen közreműködők: Röszkei Orbán Dénes Általános Iskola 4. Osztályos növendékei, Gyulai Jázmin, Maszk csapata, Pedagógus énekkar

 

Forralt borral és forró teával kedveskedünk mindazoknak, akik eljönnek hozzánk, hogy együtt ünnepeljünk községünk közös karácsonyán.

 

 Röszkén a hulladékszállítással kapcsolatos ügyintézés fogadónapja a Polgármesteri Hivatal földszint 4-es szobájában lesz megtartva legközelebb november 30-án, csütörtökön 8 órától 12 óráig.

Azon lakosok, akik kérték a hulladékszállítási szolgáltatás szüneteltetését a 2017. évre és továbbra is van olyan ingatlanuk, ami jövőre is használaton kívül, üresen áll, azok jelenjenek meg a fogadónapon a fent említett helyen és időpontban személyigazolvánnyal, mivel a díjfizetésre vonatkozó mentesség 2017. december 31-én lejár.

Lesz még egy fogadónap 2017. december 14-én, csütörtökön 8 órától 12 óráig.


Környezeti hatásvizsgálati eljárás lefolytatása


Röszkei Polgármesteri Hivatal a "Közszolgálati tisztviselőkről szóló" 2011. évi CXCIX. törvény 45. § (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet Röszkei Polgármesteri Hivatal pénzügyi - számviteli ügyintéző munkakör betöltésére.


A Röszkei Százholdas Pagony Óvoda és Zsebibaba Bölcsőde a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet Röszkei Százholdas Pagony Óvoda óvodapedagógus munkakör betöltésére.


A Foglalkoztatási Paktum projekt keretén belül Deák Andrea mentor minden páratlan hét csütörtökön ügyfélfogadást tart a Röszkei Teleházban délelőtt 9.00-13.00 óra között.

Legközelebbi alkalom: 2018. január 18.

Telefonszáma: 30/557-10-22


Az építésügy átalakítását célzó intézkedések részeként az Országgyűlés a települések jellegzetes és értékes arculatának megóvása, kialakítása, az épített és a természeti környezet védelme, valamint az építési beruházások gyors és sikeres megvalósíthatósága érdekében megalkotta a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényt (a továbbiakban: Településképi törvény), amely 2016. július 23-án lépett hatályba.