Helyi hírek

Szombaton folytatódik az agrárcenzus

Szeptember 19. és november 22. között összeírók keresik fel a gazdákat

Folytatódik a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) mezőgazdasági összeírása, az Agrárcenzus 2020, amely során személyesen keresik fel a gazdákat az összeírók. A hazai mezőgazdasági termelés aktuális helyzetét felmérő, teljes körű, országos felvételből nyert adatok a következő évek döntéseit, forrásfelhasználását alapjaiban befolyásolják, ezért a pontos válaszadás a mezőgazdaságban dolgoz           ók kiemelt érdeke. A felmérés első szakasza – amelyben online lehetett kitölteni a kérdőívet – június 5. és 30. között volt.


2020. október 3 - 23. 

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal a rókák veszettség elleni orális immunizálása – 2020. évi őszi kampány ügyében Csongrád-Csanád megye teljes közigazgatási területére 2020. október 3. napjától kezdődően 2020. október 23. napjával bezárólag ebzártlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.





Röszke Község Önkormányzata az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve 2021. évre kiírja a BURSA Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot a felsőoktatási hallgatók, valamint felsőoktatási tanulmányokat kezdeni kívánó fiatalok számára

 


Tájékoztatás a koronavírus-járvánnyal összefüggő szabályokról


Tisztelt Állampolgárok!

A koronavírus-járvány terjedésének megakadályozása érdekében a Röszkei Polgármesteri Hivatalban az alábbi óvintézkedések betartása mellett zajlik az ügyfélfogadás:

  • kötelező az arcot eltakaró maszk, kendő vagy sál viselése,
  • az egymástól való, legalább 1,5 méteres védőtávolság betartása.

 

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!


Dr. Gácser Tamás sk.

jegyző

 


Tájékoztatás a szelektív hulladékgyűjtő szigetek rendeltetésszerű használatával kapcsolatban


Tisztelt Röszkei Lakosok!


A Röszkei Rendőrős , Röszke Fő utca 64. szám alatti épületében 2020. augusztus 4-től előreláthatóan augusztus hónap közepéig felújítási munkálatok fognak zajlani. Az őrs a felújítás ideje alatt a Szentmihályi Körzeti Megbízotti Irodában a Szeged, Kapisztrán utca 50. szám alatt üzemel. A felújítás a napi szolgálatellátást nem érinti. Munkatársaink továbbra is a nap 24 órájában jelen lesznek a település közterületein.     

Kérem Önöket, hogy bűncselekmény gyanúja esetén azonnal értesítsék a rendőrséget a 112-es segélyhívószámon!

Továbbra is várjuk a megtisztelő lakossági észrevételeiket a 06-20/8520676-es telefonszámon.

Elektronikus elérhetőségünk az

ugyelet.szegedrk@csongrad.police.hu, illetve a

szegedrk@csongrad.police.hu, amire várjuk minden bejelentésüket, észrevételeiket. Körzeti megbízottjaink a 06-20/8520676 telefonszámon a nap 24 órájában elérhetőek: Revák Róbert c. r. zls. Tóth Attila c. r. tzls. Papp Zoltán c. r. tzls. Csikós Géza c. r. tzls.  Az Önök nyugalma és biztonsága érdekében szolgálunk és védünk!


Varga Zoltán c.r. alezredes

őrsparancsok