Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Fodor Imre

Röszkéért Hűséggel kitüntetett

Minden ünnep a vigasságon és szórakozáson túl alkalom és lehetőség arra, hogy visszatekintsünk az előttünk álló időszakra és meglássuk, megláttassuk azokat az embereket, akik többet és jobban, mint mások, nagy szívvel és lélekkel dolgoznak a Röszkeiek érdekében.

„Az ember azt szereti, amiért fárad, és azért fárad, amit szeret!”

A Röszkéért Hűséggel kitüntetést hosszú évek elkötelezett, a falunkért, az itt élő emberekért végzett tevékenység elismerésére alapította Röszke Község Önkormányzat Képviselő-testülete és a díjazottunk személyét illetően nagyon helytálló az előbb elmondott örökérvényű gondolat.

 

Mindenkiben megvan az eredendő képesség, hogy jó ember legyen. Nem mindenki képes azonban azt a jóságot, ami benne van megsokszorozni és ezáltal másokat segíteni, igaz és hasznos ügyek mellé állni, azok megvalósítását szolgálni.

A szolgálathoz nem kell egyetemi végzettség. Nem kell hozzá egyeztetni az alanyt az állítmánnyal. Csak hálatelt szív kell hozzá, szeretettől áthatott lélek.

Aki Röszkéért fárad, az szereti ezt a falut. Kitüntetettünk is sok éve szolgálja, segíti, támogatja az itt élő, segítségre szoruló embereket, teszi a dolgát nap-nap után önzetlenül.

Hozzám baráti szálak is fűzik, hiszen volt munkatársamként, önkormányzati képviselőként, egyházközségi elnökként és legfőképpen jó emberként ismerhetjük őt Röszkén. Megtiszteltetés számomra, hogy személyében egy nemes szívű, embereket szerető és bajaikban őket mindig támogató embert ismerhettem meg 1994-ben. Munkájában mindig a tökéletességre törekedett, önkormányzati képviselőként is a közösség szolgálata volt számára elsődleges. Legyen az társadalmi munka, egyházi közösséghez kapcsolódó fejlesztés, szépítés, kétkezi munka, temetői építkezés, útépítés, templomkert csinosítás, vagy az utóbbi években a nyugdíjas klubban végzett aktív szerepvállalása, példaértékű.

Mindezt önzetlenül, ellenszolgáltatást, jutalmat nem remélve és kérve tette a legteljesebb természetességgel. Olyan természetes egyszerűséggel, mint Ő maga.

Családi életében is példamutató, két gyermeket szeretetben felnevelő kitüntetettünk mindig szerette és támogatta a közösségünket, szívesen segít minden embertársán, aki problémájával hozzá fordul vagy segítséget kér.

Személyére, életére igazán illenek a következő sorok:

„Elsősorban ember vagy azért, hogy élj, nevess és szeress, hogy jó ember váljon belőled…

Ne csüggedj! Légy jó ember, akkor a világnak az a kis darabkája, ahol élsz és dolgozol, jobb hellyé válik.”

 

Röszke jó hely, de azáltal válhat mind jobbá, ha olyan emberek teszik még értékesebbé, mint Fodor Imre bácsi, aki 2012 évben Röszkéért Hűséggel kitüntetésben részesül.

Az elismeréshez ezúton gratulálok a röszkeiek közössége nevében.

 

                                                                Borbásné Márki Márta

                                                                       polgármester

Minden jog fenntartva © 2024 Röszke Község