Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Röszkei Földtulajdonosok Vadásztársasága

A vadászterület elhelyezkedése, részletes határleírása: A vadászterület határa É-ÉNY-on az E5 főközlekedési út az országhatártól Szeged Megyei Jogú Város belterületéig. K-DK-i határa a Tisza-folyó sodorvonala, amely a kb. 164,25 km-től egyben az országhatár is. DNY-i határa mindenütt az országhatár röszkei határátkelőtől az élő Tisza sodorvonaláig.

A Röszkei Földtulajdonosok Vadásztársasága 1996. március 1-én alakult 18 fős létszámmal. Legtöbben röszkeiek, szegediek és Mihálytelek is képviseltette magát 1 fővel. Bruttó területe 5736,1284 ha. Ebből vadászható nettó terület 3920,73 ha.

A társaság haszonbérlőként gyakorolja a részletesen körülírt vadászterületen a vadászati jogot.

A 2019-es esztendőben taglétszámunk 31 főre változott, akik elhivatottságot éreznek a természet és a vadgazdálkodás iránt. A tagok döntő többsége földtulajdonnal rendelkezik a vadásztársaság területén. Ennek érdekében évente a nem vadászó földtulajdonosokkal megtartjuk az évadzáró földtulajdonosi megbeszélést.

A társaságunk átlagéletkora a 60 évet meghaladja. Ezért társaságunk fő célkitűzése, hogy a fiatalok bevonjuk a társaságunk életébe. Programot szervezünk a helyi általános iskolásoknak, hogy megismerkedjenek a helyi értékekkel és a vadállománnyal. Véleményünk szerint a fiatalság körében, tevékenységünk megismerésével, látókörük szélesedik és elfogadják a vadgazdálkodás értékeit.

 

Vezető: Mezősi Rudolf

Székhely: 6758 Röszke, Rendelő utca 12.

Telefon: +36 30 278 5305

E-mail: mezosir@freemail.hu

Minden jog fenntartva © 2024 Röszke Község