Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

XXVIII. Nemzetközi Töltött Káposzta - Főző Verseny

Bízunk benne, hogy Önt is vendégeink között köszönthetjük majd 2024. augusztus 3-án a Nemzetközi Töltött Káposzta-Főző Versenyünkön!

 

Nevezési feltételek:

Nevezni lehet egyénileg vagy maximum 3 fős csoportokban 2024. július 26-ig az alább felsorolt módok valamelyikén:

  • személyesen a mellékelt nevezési lappal a Röszkei Teleházban (Röszke, Fő u. 87.) vagy
  •  a nevezési lapot szkennelve a telehaz@roszkenet.hu e-mail címre megküldve

Nevezési díj 3.500.- Ft, mely összeget minden versenyzőnek, illetve csapatnak a Röszkei Teleházban (Röszke, Fő u. 87.) lehet megfizetni (csak készpénzben lehetséges!) vagy szíveskedjen a Röszkei Kaláka Egyesület 57400028-10100826 bankszámlaszámára előzetesen elutalni.

A darált húst az előírások szerint a szervezőnek kell biztosítani. A darált hús mennyiségére vonatkozó igényeket a nevezési lapon kérjük feltüntetni. Ára: 2.000 Ft/kg. A befizetések arányában rendeljük meg a húst a verseny napjára, amit reggel hét órától kapnak meg a versenyzők.

A verseny helyszíne: Benkóczi Béla Sporttelep (Röszke Sportpálya)

Minden nyersanyagot, a főzéshez szükséges kellékeket a versenyzők hozzanak magukkal (bogrács, fazék, fűszerek és különböző alapanyagok, napernyő, sátor, igény szerint asztal, stb.)

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján minden nevezőt arra kérünk, hogy az általa hozott sátor ne haladja meg a 3 méter szélességet.

 

A verseny menete:

Reggel 7 órától regisztráció, nyersanyag átvétel, egyéb verseny előkészületek.

12 óráig van ideje minden versenyzőnek az elkészítésre és a főzés lebonyolítására.

12 órakor egyéni fantázia szerint tálalt 1 adag töltött káposztát kell a zsűri elé prezentálni.

Minden versenyző annyi ételt készít, amennyit szeretne. A szervezők csak a zsűrizésre kínált ételt kérik el, valamint minden versenyzőtől kérünk 10 db töltött káposztát, amit meghívott vendégeink számára szeretnénk felszolgálni.

Természetesen, ha több káposztát főz egy-egy versenyző, maga gondoskodik „fogyasztótársaságról”.

Terveink szerint helyi vendéglőseink is főznek a remélhetőleg népes számú vendégseregnek és a rendezvényeinkre látogatóknak. A szervezők a versenyételek fogyasztásához evőeszközt és tányérokat nem biztosítanak.

 

Zsűrizés:

12 órától a helyszínen

A zsűrizést a háromtagú zsűri végzi az előre kijelölt szempontok szerint, a zsűrizésre felkínált ételek sorszámait alapul véve.

Szempontok:            

1. egységes ízharmónia

2. szín és illatkompozíció

3. tájjellegű fűszerezettség és ízhatás

4. a tálalás esztétikai kivitele

Minden versenyző emlékajándékot kap továbbá I., II. és III. kategóriákban is hirdetünk eredményt.

A zsűri külön helyiségben fogja értékelni az elkészült, fantázia névvel ellátott ételeket a megadott szempontok szerint.

Az ebéd kezdete: 13:00

A helyszínen egész nap büfészolgálat és más, szórakoztató és kulturális programok várják a versenyzőket és a hozzánk látogató vendégeket.

A verseny eredményhirdetése és díjazása 14.00 órakor lesz.

 

Nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt és versenyzőt községünkbe a Röszkei Falunapok eseményeire, melynek kiemelt rendezvénye a Nemzetközi Töltött Káposzta- Főző Verseny! A Falunapok rendezvényei szombat délután és este is folytatódnak, kulturális és szabadidős programokkal, utcabállal kedveskedünk a hozzánk látogatóknak.

Bízunk benne, hogy Önt is vendégeink között köszönthetjük majd 2024. augusztus 3-án a Nemzetközi Töltött Káposzta-Főző Versenyünkön!


Kapcsolódó dokumentumok:
Minden jog fenntartva © 2024 Röszke Község