.

Tisztelt Röszkeiek!


A Szeged-Szabadka vasútfejlesztési munkálatok miatt a következő hónapokban a röszkei vasúti átjárók más-más időpontokban LEZÁRÁSRA kerülnek.


A kivitelező vállalkozástól kapott információk alapján az alábbiakról tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot.


 

1.  2022. 05.09. és 05. 24. között lezárásra kerül a Dugonyi utcai vasúti átjáró. Természetesen a József Attila utcai (Kisköves út) vasúti átjáró nyitva lesz a közúti forgalom részére.


A buszközlekedést is érinti a korlátozás, így ezen időszak alatt a Kossuth és Bem utcai megállóhelyeken nem áll meg a busz. A terelés miatt ideiglenes megállóhely került kialakításra a Rákóczi és a Fő utca által határolt útszakaszon (Tiszavirág utca). Fel és leszállásra az ideiglenesen kialakított megállóhelyen lesz lehetőség. Más belterületi megállóhelyen nem lesz változás.


A buszok a József Attila, Hunyadi utca, Deák utca, Tiszavirág utca, Fő utca, Szent Antal tér terelt útvonalon közlekednek ezen időszak alatt.


A Dugonyi út végén (benzinkút mellett) lévő buszmegálló is ideiglenesen áthelyezésre kerül, a buszjáratokra ezen a területen érintett lakosság a régi 5-ös út mellett, az SGS gumiszerviz előtt kialakított ideiglenes megállóhelyet veheti igénybe.


Tájékoztató táblák kerülnek kihelyezésre a változásokról minden érintett buszmegállóban.


 

2. 2022. 05.25. és 06.15. közötti időpontban a József Attila utca (Kisköves út) vasúti átjárója kerül lezárásra, ezen időszak alatt csak a Dugonyi út lesz járható, ekkor megnövekedett menetidővel kell számolni a buszközlekedés tekintetében.


3. 2022. 06.28. és 07. 12. között ismételten a Dugonyi úti átjáró kerül lezárásra, a buszközlekedés az 1. ütemre vonatkozó korlátozásokkal, ideiglenes megállóhelyek beiktatásával fog működni.


A vasútfejlesztési projekt kiemelt kormányzati fejlesztési program, melynek eredményeképpen először a teherforgalom, majd előreláthatólag 2023. évtől a személyforgalom számára is elérhető lesz ez a közlekedési forma.


Kérjük mindenki türelmét, megértését a forgalomkorlátozások és menetrendi változások kapcsán.

 

Röszke Község Önkormányzata


 

Tájékoztatónkhoz csatoljuk a VOLÁN által készített figyelemfelhívó táblákat is a változásokról, melyek az  érintett buszmegállókban is kihelyezésre kerülnek.Kapcsolódó dokumentumok:
FSZR-2022-071DA_Tájékoztató_ Röszke_Dugonyi _út_lezárása_2022_május_09_(hétfő)_KL
FSZR-2022-071DA_Tájékoztató_ Röszke_Dugonyi _út_lezárása_2022_május_09_(hétfő)_Dugonyi
FSZR-2022-071DA_Tájékoztató_ Röszke_Dugonyi _út_lezárása_2022_május_09_(hétfő)_BEM
FSZR-2022-071DA_Tájékoztató_ Röszke_Dugonyi _út_lezárása_2022_május_09_(hétfő)