Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Dr. Perényi János elismerése

Minden közösségnek, településnek szüksége van az állandó fejlődésre, a fáradhatatlan emberekre, jóakaratukra, tettrekészségükre és a tudásukra, hogy évről-évre előbbre léphessünk, többek, jobbak lehessünk. De ugyanakkor kell az állandóság is, szükségünk van azokra az emberekre és szakemberekre, akikre éveken át, vagy szerencsés esetben évtizedekig támaszkodhatunk, kérhetünk tőlük segítséget, útbaigazítást, és baráti jó szót. A mi kis falunknak is vannak ilyen meghatározó személyiségei, s bár az idő megállíthatatlanul telik, az éveink száma megállíthatatlanul gyarapodik, az ő tenni akarásuk és a munkába vetett hitük soha nem fogyott el.

A minap beszélgettem egy kivételes emberrel, aki a maga szerény módján, hatalmas szakmai tapasztalatával és tudásával 55 éve szolgálja a Röszkén élőket! Ugye, még kimondani is hihetetlennek tűnik, hogy egy helyen, egy településen több, mint öt évtizeden, szinte egy emberöltőn keresztül dolgozzon valaki, aki köztiszteletnek örvend, hiszen szakmája kiváló művelőjeként és emberként is a falunk lakóinak köztisztelete övezi. A sok-sok év alatt a családjaink szeretete és bizalma kísérte, s kíséri a mai napig munkáját.

Ahogy ő fogalmazta meg, ez alatt az idő alatt annyi minden változott, s ő, alkalmazkodva ezekhez a változásokhoz végezte és végzi azóta is áldásos tevékenységét.

2000. évben, önkormányzatunk Röszkéért Hűséggel kitüntetéssel ismerte el munkáját, s ma, a XXX. Falunap ünnepén nagy szeretettel köszönjük meg Dr. Perényi János állatorvos úrnak 55 év fáradhatatlan munkáját és hűségét a mi kis falunkhoz, Röszkéhez.

Minden jog fenntartva © 2024 Röszke Község