Perlakiné Ács-Sánta Mária - Röszkéért Hűséggel kitüntetésmarika


1998-ban, mikor a Röszkei Kaláka Egyesület megalakult, még nem is sejtettük, hogy 22 év múltán is egyik legmeghatározóbb civil szervezete lesz településünknek. Igencsak hűségesek voltak az alapítók, hiszen azóta is aktív tagjai a civil szervezetnek, és az egyesület működtetésében lévő Teleháznak is.

De ne felejtsük el! Soha egyetlen közösség, egyetlen nagy álom, vagy terv sem valósulna meg, ha nem lennének a kiválóak között is kiválóbbak, akik évtizedeken keresztül viszik a zászlót, mindig csak előre tekintenek, soha nem panaszkodnak és teszik a dolgukat nap, mint nap!

Kitüntetettünk 22 éve, a Teleház indulásának napjától szereti, szolgálja és kiszolgálja, segíti a röszkeieket. Legyen az idős vagy fiatal, ha a Teleházba vezet az útja, mindig bizonyos lehet abban, hogy jó szót, útbaigazítást és a szakmai segítséget kap tőle.

Régóta tudjuk, látjuk a mindennapokban, hogy neve, személyisége az első pillanattól összeforrt a Teleházzal, s mióta már nem dolgozik velünk, valahogy minden egy kicsit haloványabb lett.

2010. évben már megköszöntük egy önkormányzati elismerés formájában a röszkei civil szervezeteknek és közösségeinknek nyújtott önzetlen és lelkiismeretes munkáját. Ebben az évben készített vele a Homokhát Televízió is riportot, melyben végtelen szeretettel beszélt a munkájáról, s arról, hogy sehol másutt nem tudná már elképzelni, hogy dolgozzon, csak a Röszkei Teleházban! Hát mi sem tudtuk elhinni, hogy eljön az a nap, amikor elköszön tőlünk.

22 év szeretetét, szorgalmát, elkötelezettségét köszönjük meg ma Perlakiné Ács-Sánta Máriának, aki 2021. évben Röszkéért Hűséggel kitüntetésben részesül!