Kedves Kutyatulajdonosok! Kedves Macskatartók!Az Önkormányzatnak lehetősége van pályázatot benyújtani a Miniszterelnökséget vezető miniszter által, a Magyar Falu Program keretében kiírt, “Felelős állattartás elősegítése” című pályázati felhívásra.


A támogatás célja, hogy a lakosság számára segítséget nyújtson a nem kívánt állatszaporulat mérséklésének előmozdítására. A pályázat keretében az önkormányzat támogatást igényelhet, hogy segítséget nyújtson a település lakóinak tulajdonukban lévő ebek, macskák ivartalanítására, veszettség elleni védőoltására és/vagy transzponderrel (mikrochippel) történő megjelölésére.


Tisztelettel felhívjuk a kedves kutyatulajdonosok és macskatartók figyelmét, hogy amennyiben élni kívánnak a pályázat nyújtotta lehetőséggel, részvételi szándékukat 2021. június 10-ig jelezzék a Röszkei Teleházban. Teleház nyitva tartása: hétfőtől péntekig, 8-16 óráig.


A regisztrációhoz szükséges az állattartó gazdi személyes jelenléte és aláírása. A kutyák, macskák ivartalanítását, veszettség elleni védőoltását és mikrochippel történő megjelölését az az Önkormányzattal megbízási szerződéses jogviszonyban álló állatorvos végzi majd, akivel az Önkormányzat a feladatellátásra szerződést köt.


A pályázatban maximálisan 1,5 millió forint igényelhető, amely kb. 18-22 kutya és 18-22 macska ivartalanításának költségét fedezi, éppen ezért fontos, hogy az érdeklődők mielőbb jelezzék igényeiket.


Együttműködésüket előre is köszönjük!


Molnárné Vér Ágnes