Közeleg az Ünnep!Borbásné Márki Márta polgármester karácsonyi gondolatai


 

 

Kedves Röszkeiek!

 

 

 

A decemberi Suttogó polgármesteri rovatában sok évre visszamenőleg csak szép gondolatokat és jókívánságokat írtam a röszkeieknek, hiszen a december kivételes hónap, a szép tettek, a jó gondolatok, a szeretet, a megnyugvás, az egymásba vetett hitünk és érzéseink hónapja, melyet a Karácsony ünnepe, a Szenteste koronáz meg.

 

 

 

Mennyire más, mennyire szegényebb lesz ez az ünnep a vírushelyzet veszélyei közepette, mely minden tervünket átírt! Szegényebbek leszünk a családi-közösségi élményekkel, hiszen nem találkozhatunk, nem ünnepelhetünk feltételek és korlátozások nélkül, nem forralt borozhatunk a Szent Antal téren, és bizony, nagyon sokan nem tudnak majd hazajönni külföldről, vagy messzi vidékekről, hogy a szeretteiket magukhoz ölelhessék. Más lesz ez a Karácsony, más érzésekkel, aggódással vegyített kis félelemmel, hogy nehogy valaki megbetegedjen a szeretteink közül, aki veszélyeztetett, akár az idős kora, akár más betegségei kapcsán. Most ebbe kell, hogy belenyugodjunk és elfogadnunk, abban a reményben, hogy soha, soha többet nem kell így ünnepelnünk! De szeretni, odafigyelni és kedvesnek lenni, ha van rá módunk és lehetőségünk, most is szabad és kell is! Figyeljünk egymásra az adventi időszakban, örüljünk egymásnak és a legszentebb ünnep közeledtének! Öltöztessük ünnepi díszbe a szívünket is, nyissuk ki azt a csodás érzelmi kaput, ami által adhatunk, és mi magunk is kaphatunk a szeretet és az összetartozás érzéséből! Így talán ellensúlyozhatjuk egy kicsit a tőlünk független, a számos megbetegedést és a sajnálatos haláleseteket soroló híradásokat. Most mást tenni nem tudunk, de amit lehet, azt tegyük meg magunkért, szeretteinkért és a segítségre, támaszra szorulókért! Vigyázzunk magunkra, a családunkra és a hozzánk közel állókra!

 

 

 

Más lesz ez a Karácsony, mint amit megszoktunk és szerettünk az elmúlt sok évben, nekünk is egy kicsit másnak kell lennünk… De a szeretetünk és a családi kötődéseink nem múlnak és nem múltak el, a körülmények változtak, de mi most sem felejthetjük el azt a csodát, amit a Karácsony ünnepe hoz el nekünk! Vigyázzunk az érzésre, s a lobogó gyertyák fényénél adjunk hálát az életünkért, a családunkért, minden értékért és szépségért, amit emberi éltünk ad nekünk arra az időre, amíg részesei lehetünk a világ körforgásának.

 

 

 

Békés, meghitt Karácsonyi Ünnepeket, megnyugvást, pihenést, a családdal együtt töltött értékes időt és jó egészséget kívánok minden Röszkei családnak 2020. év Adventjén, bízva az erőnkben, a gyógyulásban, a saját magunk és szeretteink boldogságában, s akiknek megadatik, a találkozás örömében!

 

 

 

Szeretettel és barátsággal:

 

 

 

 

Borbásné Márki Márta

 polgármester