Sportköri Hírek2019.Szeptember.


 TÁMOGATÓINK:

 

          Röszke Község Önkormányzata    

 

 

SPORTKÖRI HÍREK


Tisztelettel köszöntöm a kedves böngészőt, honlapunk szeptemberi sportoldalán.

LABDARÚGÁS: A jól megérdemelt nyári pihenő után, újból megkezdődött a már ilyenkor szokásos, alapozás és az átigazolási időszak! A csapat háza táján, mint eddig mindig, most is volt, jövés menés egyaránt! Tanács Attila, Papdi Szabolcs, befejezték játékos pályafutásukat, Papp Tibor a ST Mihályban még megméretteti magát! Pipic Barna és Bárány Mihály leálltak, időlegesen egyelőre nem játszanak! Eligazolt tőlünk, Szűcs Dávid és Szalma Gergely. Az érkezők listája a következő: Kiss Péter és Valach Péter, mindketten az UTC csapatából, Császár Norbert és Dobák Arnold a Mórahalom csapatából, Petőfi Zsombor és Heipl Ábel a SZEOL SC Kft csapatából, Kurucsai Tamás az FK 1899 Szeged csapatából érkezett hozzánk! Kívánom az újonnan érkezőknek, hogy sikeres legyen a beépülésük a csapatba, majd együtt a bajnoki szereplésük is eredményes és sikeres legyen!

 

EDZŐMÉRKŐZÉSEK: A bajnoki rajt felkészülése jegyében edzőmérkőzéseket játszott csapatunk! Első mérkőzésen itthon fogadtuk a Horgos csapatát, és nyertünk négy kettőre! Második mérkőzésen ugyancsak itthon fogadtuk az Apátfalva csapatát, és kikaptunk három kettőre! Harmadik mérkőzésen itthon, a Makó csapatától, négy nullás vereséget szenvedtünk! Negyedik mérkőzésünk vendégségben, KK Dorozsmán igazságos döntetlennel végződött! Ötödik mérkőzésen fogadtuk az UTC gárdáját, és nyertünk négy kettőre!

 

MAGYAR KUPA: A sorsolás szeszélye úgy hozta, hogy a kupában itthon, a bajnokságban, idegenben, de mindkettőben a Székkutassal kezdtük a szerepléseinket! A kupában, hazai környezetben, kettő nullás félidei állás után, nyertünk három kettőre!                      

Góllövőink: Ördögh Ákos, Fehér Bence, Valach Péter.


A győzelem a továbbjutást jelentette, és a sorsolás szeszélye azzal a Makóval hozott össze bennünket, akik itthon vertek minket négy nullára, felkészülési mérkőzésen!                                              Tehát nem nagyon álmodozhattunk a jövőnkkel kapcsolatban! A Makó tőlünk jobb csapat, ez a valóság, meg is vertek bennünket négy egyre! Ha úgy nézzük, felkészülési mérkőzésnek jó volt, és most gólt is sikerült szerezni, igaz tizenegyesből, de ugye az is gól!

Góllövőnk: Ördögh Ákos

 

FOCITÁBOR: Az idén is megrendezésre került a már hagyományosnak mondható Röszke SK focitábora! A foglalkozások, mint eddig is, a futballpályán voltak zömében, de a programban szerepelt kerékpáros kirándulás, fagyizás, fürdő Mórahalmon, csocsó, pingpong, labda ügyességi versenyek!

 

 

A focitábor résztvevői.

 

Az élelem ellátást a helyi konyha biztosította, tízórai, ebéd, és uzsonna formájában! Vendég edzők is foglalkozást tartottak a gyerekeknek.


 

A táborlakók fürdőzése Mórahalmon.


Az egyesület nevében tolmácsolom köszönetemet, a tábor szervezését és lebonyolítását sikeresen végző, Szalmáné Kotogány Hajnalkának, mint segítőnek, Szalma Gábornak, mint edzőnek, Szalma Gergelynek, mint edzőnek, és Szekeres Zoltánnak, mint edzőnek, a sikeres munkáért!

 

Csongrád Megye U-14 „Fehér”

Második utánpótlás csapatunk, az U-14 is, megkezdte a menetelést a bajnokságban! Első mérkőzésük Makón, sajnos technikai okok miatt elmaradt, így csak egy barátságos meccset játszottak!


 

Az U-14 indulásra vár, Makón kezdik a bajnokságot.

 

Csongrád Megye I Osztály.

 

1. forduló: Székkutas TC – Röszke SK: 2 – 3 (0-1)

Sikeresen vette az első akadályt csapatunk, a Székkutason megszerzett három ponttal! A huszonhetedik percben sikerült vezetést szerezni! Szünet után mindjárt, a negyvenkilencedik percben egyenlítettek a hazaiak. Támadásban maradt a Röszke, és ez meghozta a gyümölcsét kettő gól formájában, az ötvennegyedik és az ötvenkilencedik percben! A végére esett egy szerencsétlen öngól, de a három pont már megvolt!

Góllövőink: Márki Kornél, Berta Martin, Valach Péter.

 

2. forduló: Röszke SK – Hódmezővásárhelyi FC: 2 – 4 (2-1)

A HMVSE FC jobb csapat, mint a Röszke SK, ezt nem lehet vitatni! Ezen a mérkőzésen viszont megadatott az esélye a pont, vagy kicsi szerencsével a pontok megszerzésének is! Hetedik perc, megszerezték a vezetést a vendégek. Huszonnyolcadik perc, egyenlítettünk, majd a harmincnyolcadik percben megszerezte a vezetést a Röszke! Itt sokan gondolták (én is), hogy itt a lehetőség, meglehet verni ezt a csapatot! Hazai vezetéssel mentek pihenésre a játékosok!!! A második félidőben aztán kijött a külömbség a két csapat között, az erőnlétben, a játékban, technikai tudásban, rúgtak három gólt, és vitték a három pontot!!! Dicséret a tartalékosan felálló hazaiaknak, és dicséret az ifi játékosoknak, akik pótolták a hiányzókat!                                                            

Góllövőink: Fehér Bence, Valach Péter.

 

3. forduló: Csongrád Kunság Aszfalt FC – Röszke SK: 0 – 1 (0-0):

Számomra, bevallom nem várt sikert ért el csapatunk, Csongrádon! Sikertelen helyzetek mindkét oldalon, mígnem a hatvanharmadik perc hozta meg a győzelmet jelentő találatot! Rá illik a játékra a „ki-ki” meccs jelző, aki gólt rúgott nyert, és vitte a három pontot.

Góllövőnk: Tanács Roland

 

4. forduló: Szentesi Kinizsi SZITE – Röszke SK: 4 – 1 (1-0)

Ahogyan a Csongrádi sikert nem vártam, nem éreztem, úgy a Szentesi vendégjátékot, magamban előre, győzelemként könyveltem el! Számomra fájó volt ez a vereség, ahogy kikaptunk, és ahogy játszottunk!!! Egy hét alatt a megye egyes csapatból, egy megye négybe is nehezen vergődő társaság alakult! Nagyképűség, beképzeltség, erőnléti problémák, technikai és játék tudás, sorolhatnám a negatív jelzőket, amelyek ezen a mérkőzésen rá illettek a Röszkére!!!

 

Csongrád Megye U-19 „C”

 

1. forduló: Röszke SK U-19 – Csanytelek SC U-19: 4 – 0 (1-0)

 

 

A Csanytelek elleni győztes csapat.

 

Álom rajtot vett, a Szalma Gabi által irányított ifjúsági csapatunk, a bajnokság első fordulójában! Küzdelmes, iramos és gól gazdag mérkőzést láthatott, az ifi meccsen szokatlan, szép számú közönség! Egyenrangú ellenféllel szemben, győzött az akarat, és a lelkesedés! A dicséret kijár az edzőnek, és mindenegyes játékosnak egyaránt!                                         

Góllövőink: Ördög Csongor, Mulati Dániel, Császár Norbert (2).

 

2. forduló: ST Mihály FC U-19 – Röszke SK U-19: 1 – 0 (1-0)

Nem várt vereség mindig fájóbb, főleg ha azt nem lehet indokolni! Teljes csapattal, jó felállásban állt fel a Röszke, mégsem tudtak nyerni! Remélem még időben jött ez a „pofon”, lehet javítani, korrigálni a játékhoz való hozzáálláson főleg!

 

3. forduló: Szőregi RSE U-19 – Röszke SK U-19: 2 – 6 (2-3).

Javított az ifi, össze kapták magukat, és nem akármilyen helyzetkihasználással, hat gólt lőttek! Dicséret mindegyik játékosnak, különösen a mester hármast elérőknek!                     

Góllövőink: Császár Norbert (3), Mulati Dániel (3).

 

„Bozsik”Torna Mórahalom

Megkezdődtek az U- 11 és az U-13 as korosztálynak a tornák, amelyek Mórahalmon, a sport centrumban kerülnek megrendezésre-lebonyolításra!

 

 

 

A nyári szünet után, beindult az élet a futballpályán, a kicsiktől a felnőttekig, mindenki a bajnoki pontokért küzd. Nagyon remélem, hogy a további tudósításaimban, gólokról, győzelmekről, sikeres szereplésekről tudok majd beszámolni, Önöknek!

HB