Sportköri Hírek2019.Április.


 

 

TÁMOGATÓINK:    

     Röszke Község Önkormányzata 

   

SPORTKÖRI HÍREK


Tisztelettel köszöntöm a kedves olvasóimat, a Falusi Suttogó áprilisi sportoldalán.


Sakk: Bartos Ferenc szakosztályvezető, beszámol a munkájukról és eredményeikről!

„Befejeződött a Csongrád Megyei Csapatbajnokság, melyet a Röszkei Sportkör csapata nyert meg. Bár csapatunk az utolsó fordulóban vereséget szenvedett (3 játékosunk hiányzott a diákolimpia miatt, köztük az első két táblás játékos), de előnye akkora volt, hogy még így is két ponttal előzte meg a 41 pontot gyűjtött Meritum Egyesület II. és a Vásárhelyi Pákozdy FSSE csapatait. A csapat és a megye legjobb pontszerzője Ábrahám Lajos lett, aki 9 mérkőzésből 8,5 pontot szerzett. A részletes eredmények megtekinthetők a sakkolo.hu és a chess.hu/versenyek oldalakon, illetve a chess-results.com oldalon. az első kettőn a játszmák is elérhetők.

Az Országos Egyéni Amatőr Diákolimpián csapatunk tagja, Donáth Lilla a 6. helyen végzett, ezúton is gratulálunk neki, valamint felkészítőinek, Csúri László FIDE mesternek, és Retkes Sándornak. Sajnos a diákolimpia tervezett időpontja az eredetihez képest megváltozott, így egybeesett az utolsó megyei fordulóval.

Az Országos Csapat Diákolimpián utánpótlásbázisunk, a Petőfi Sándor Általános Iskola alsós lánycsapata az ötödik, míg felsős lánycsapata a 8. helyen végzett.

Egyéni versenyt rendezett a Maróczy Géza SE Szegeden, a Károlyi Kollégiumban. Csapatunkat 6 játékos képviselte, közülük Beretka Csaba a 4. helyen végzett.”

 

LABDARÚGÁS: Csongrád Megyei U-19 korosztályú bajnokság „B” csoport


Az előző beszámolómban írtam az U-19 Nagymágocson aratott hat nullás győzelméről, és a mérkőzés félbeszakadásáról. Azóta a CSLSZ fegyelmi bizottsága meghozta a mérkőzéssel kapcsolatos döntését, amely hat nullás pályán elért eredménnyel, a Röszke javára ítélte meg a mérkőzés végeredményét, valamint a három pontot!

 

18. forduló: Röszke SK U-19 – Szőregi RSE U-19: 8 – 1 (5-1)

A tabellán nyolcadik Röszke játszott a tizennegyedik, utolsó, Szőreggel! Nem egy súlycsoportban volt a két együttes, és a hazaiak nagyon jól játszottak. Dicséret a csapatnak!!!

Góllövőink: Bíró Dániel Mihály (4), Ördög Csongor (2), Mulati Dániel, Ördögh Ákos.


19. forduló: Szatymaz SE U-19 – Röszke SK U-19: 2 – 3 (0-0)

Tartalékosan tudott a Röszke pályára lépni, de az akarat, és az ott lévők lelkesedése végül is meghozta a győzelmet jelentő gólt, és elhoztuk a három pontot!

Góllövőink: Mulati Dániel, Vajas Tamás, Ménesi Gergő.


20. forduló: A Röszke U-19 szabadnapos


21. forduló: Székkutas TC U-19 – Röszke SK U-19: 4 – 0 (3-0)

Betegség, külföldi út miatt nem tudott az ifi a legjobb felállásban pályára lépni! Sajnos ez a játékukon is meglátszott, igaz, a tabellát vezető vendégei voltunk. A hazaiak a legjobb felállásban kezdtek, és az eredmény, számukra kedvező alakulása után, hatot cseréltek, míg a vendégeknek egy cserelehetőségük volt!


22. forduló: Röszke SK U-19 – Csanytelek SC U-19: 3 – 2 (1-1)

A tabellán hetedik Röszke, fogadta a nyolcadik Csanyteleket. Mondhatni, egyenlő erők csaptak össze, és a szerencsésebb csapaté lett a három pont! Erősebb volt az akarat a hazai játékosokban, ez és kicsit a szerencse is segített!

Góllövőink: Ördög Csongor, Bíró Dániel Mihály.


Bozsik tornák U-11, U-13 Mórahalom - Fesztiválok U-7, U-9 Kistelek

Megkezdődtek a játékok a legkisebb utánpótlás korú gyerekeinknek is. Tornákon, Mórahalmon, az U-11, U-13 korosztályú gyerekeink vesznek részt, míg a legkisebbek, U-7, U-9, az idén, Kisteleken megrendezésre kerülő fesztiválokon képviselik Röszkét! Hosszú volt a téli szünet, már várták a gyerekek a kinti levegőt, a füves pályát, és persze fontosak a jutalmak, oklevelek, édességek is a számukra.


 

Geri az edző, és a legkisebbek, U-7-9 a jövő reménységei!


Csongrád Megyei U-14 korosztályú bajnokság „B” csoport


10. forduló: Ruzsa KSE U-14 – Röszke SK U-14: 2 – 2 (0-0)

Idei első mérkőzésüket játszották, az U-14 es gyerekek Ruzsán. A hazaiak szerény tudással, de rettentő nagy akarással kezdték, és játszották le a mérkőzést. A vendégeken nagyon látszott az idény eleji forma, de így is uralták és irányították a játékot! Kétszeri vezetésünk ellenére, a hazaiaknak a lelkesedése meghozta a döntetlent és az egy pontot.

Góllövőnk: Szekeres Ádám (2).

 

11. forduló: Röszke SK U-14 – Maros - Menti UFC III. U-14: 7 – 2 (2-0)

A Makó, fiatalításon esett át, és ezáltal megint csak azt kell írnom, hogy nem volt egy súlycsoportban a két alakulat! Ez az eredményben, és a játékban is megmutatkozott. Ettől függetlenül a dicséret jár a csapatnak, és különösen az öt gólt vágó Tari Krisztiánnak!

Góllövőink: Szűcs Vilmos, Ördögh Pál, Tari Krisztián (5).

 

12. forduló: Ásotthalmi TE U-14 – Röszke SK U-14: 1 – 3 (0-1)

A bajnokság előrehaladtával, a csapat is egyre jobban belendül, jönnek itthon, és idegenből is a három pontot érő győzelmek! Kellemes meglepetés, Tari Krisztián formába lendülése, és a gólgyártása, amikkel mérkőzéseket dönt el, és a három pontokat gyűjtögethetjük!

Góllövőink: Tari Krisztián (2), Kovács Botond.


 13. forduló: Üllési ISE U-14 – Röszke SK U-14: 1 – 4 (1-1)

Tartja jó formáját a csapat! A góllövők hozták a tőlük elvártakat, négy gólt helyeztek a hazaiak kapujába, a kapott egy ellenébe! Jól játszottak a fiúk, jár nekik az elismerés!

Góllövőink: Szekeres Ádám, Kovács Botond, Tari Krisztián (2). 

 

 

Szeki és a győztes csapat. 

 

 Csongrád Megyei I. osztály.


19. forduló: Szabadnapos a Röszke csapata


20. forduló: Röszke SK – Szegedi VSE: 3 – 2 (2-1)

Ideális futball idő, sok néző-szurkolók, minden adott volt egy jó izgalmas mérkőzéshez! Az SZVSE a tabellán a harmadik helyről, a Röszke az ötödik helyről várta a mérkőzést. A hazaiak nagyon készültek erre az összecsapásra, revánsot akartak venni az őszi hatnulláért! Ennek értelmében, villám rajtot vettek, és már a huszonhatodik percben kettő-nulla volt ide!!! A vendégek ébredése a harmincadik percben eredményezett a számukra egy szépítő találatot, kettő-egy ide! Szünet után is kezdeményezett a hazai csapat, és a hetvennegyedik percben, megint gólnak örülhettünk, három-egy ide! A győzelem mámorában, és a kilencvenkettedik percben, egy SZVSE szépítő találat hozta meg, a győzelmet jelentő három-kettes végeredményt, és a három pontot! Jár az elismerés, és a köszönet!!!

Góllövőink: Szűcs Dávid, Ördögh Kristóf, Szalma Gergely.


21. forduló: Csongrád TSE – Röszke SK: 3 - 1 (2-0)

Sajnos nem tudta folytatni a sikeres szereplést csapatunk a Csongrád vendégeként! A sérülés miatt hiányzó Papdi Csaba hiányát nagyon lehetett érezni! A hazaiak azonnal letámadtak, és bő negyedóra alatt rúgtak két gólt, és nem álltak le, a szünetet jelző sípszóig hajtottak! A vendégeknek jót tett a szünet! Egy kicsit más felfogásban, agresszívebben kezdték, és játszották a második félidőt! A hatvanadik percben meg is lett a támadásaink eredménye, kettő-egyre szépítettünk! Ekkor megvolt a lehetőség a Röszke előtt, de a kidolgozott helyzeteinkbe, a végén mindig hiba csúszott, és ahogy lenni szokott, figyelmetlenségből mi kaptunk gólt, a kilencvenharmadik percben!!! Kikaptunk három-egyre! Talán jókor jött ez a vereség, én is, de szerintem a csapat is, fejben egy kicsit túlértékeltük magunkat!


22. forduló: Röszke SK – FK 1899 Szeged: 4 – 2 (2-0)


 

Az FK Szeged elleni győztes csapat.


Készült a csapat az FK ból, és mégis egy kicsit nehézre sikeredett, a három pont megszerzése! Sokszor a görcsös akarásnak hibázás lett a vége, és így a helyzetek is kimaradtak! Mindenki akarta a győzelmet, és ez néha átment egyénieskedősbe, a csapatjáték nem nagyon akart kialakulni! A csapat akaratlanul elosztotta a gólok számát, kettő az első, kettő a második játékrészre. A nézők azért jól szórakozhattak, mert a győzelem, egy percig sem volt veszélyben, csak a végeredmény volt kérdéses. Voltak sárga lapok mindkét oldalnak, és három piros, a Szegednek, után rúgásért és szövegelésért!

Góllövőink: Szalma Gergely, Szűcs Dávid (2), Papdi Szabolcs.


23. forduló: Szőregi RSE – Röszke SK: 1 – 2 (0-1)

Mindenki tartott egy kicsit a Szőregtől, hiszen edző meccsen itthon, megvertek bennünket! Egész héten csak a meccsre készültek a fiúk, erőnlétből, taktikából, és természetesen játékból! Minden bejött, volt erőnlét, okos és ötletes támadásokat vezettünk, rúgtunk gólokat, és ment a játék, jó volt nézni!!! Új játékosokat avatott a csapat, Bíró Dani és Mulati Dani személyében, az ifi csapatunkból!

Góllövőink: Márki Kornél, Szűcs Dávid.


Kellenek a győzelmekért járó három pontok a végelszámoláskor, ha a csapat jó helyen akarja a bajnokságot befejezni! A következőkben a Bordányt látjuk vendégül hazai pályán, majd ugyancsak itthon, a Székkutassal zárjuk az áprilist!

 

HB