Sportköri Hírek2019.Március.


 

TÁMOGATÓINK:  

        Röszke Község Önkormányzata    

 

SPORTKÖRI HÍREK


Tisztelettel köszöntöm a kedves böngészőt, honlapunk márciusi sportoldalán.


Labdarúgás: Az előző hírlevelemben, még csak a tervekről tudtam beszámolni, mostanra viszont, azok a tervek már megvalósultak! Először is az átigazolási időszak lezárultával, a mérleg, három új igazolás, három távozó átigazolás, egy játékosunk, Pipic Barnabás befejezte játékos pályafutását! Igazoltuk a Kelebiától, Szalma Lénárdot, aki horgosi lakos, és nálunk akarja fojtatni a karrierjét, ifjúsági, utánpótlás korú játékos. Igazoltuk a Horgosból Törteli Krisztiánt, aki ugyancsak nálunk szeretne játszani! Összefogás segítségével, „haza hoztuk” – igazoltuk, Szűcs Dávidot a Bordány csapatából! Köszönet az önzetlen felajánlóknak, akik anyagilag szálltak bele ebbe a projektbe, a csapat jó szereplése érdekében! Távozott tőlünk Dani Péter, a Zákányszék csapatához. Papp Tibor a ST Mihály csapatát választotta új egyesületének, míg Fodor Tibor a SZVSE II csapatához igazolt! Edzőmérkőzéseink mérlege, három vereség, kettő győzelem. A tavaszi első edző meccsünk az Fk Szeged ellen műfüvön vereséggel végződött! Nagyon idény eleji formáját mutatta a csapat! Második mérkőzés a Szeol-U-19 csapatával, ugyancsak műfüvön, már sokkal jobb játékot és győzelmet hozott! Harmadjára Horgosra látogattunk, ahol megtörtük a vereség hagyományát, jó és tetszetős játékkal nyertük meg a mérkőzést! Negyedik mérkőzésünk itthon lett megrendezve, ahol fogadtuk a Szőreg csapatát. Kissé tartalékosan, egyéni és védelmi hibákból kapott gólokkal, kaptunk ki! Az ötödik, egyben az utolsó edző meccsünk Makón, a hagymaváros műfüves pályáján, vereséggel végződött! A játék kicsit akadozott, és a helyzetek nem lettek kihasználva!


Csongrád Megyei U-19 korosztályú bajnokság „B” csoport

Ifjúsági utánpótlás csapatunk, a bajnokság első fordulójában, szabadnapos volt!


17. forduló: Nagymágocs SE U-19 – Röszke SK U-19:

Gyönyörű tavaszi időben, de sajnos nem a legjobb talajú pályán, kezdte meg a mérkőzést a két csapat! Az első percekben próbált letámadni a Nagymágocs, de a Röszke védelme szerencsére mindig tudta hárítani a próbálkozásokat! Öt perc után aztán átvették az irányítást a vendégek! Egyik támadást a másik után vezették, csak az volt a kérdés, mikor találnak be a hazaiak kapujába. A hetedik perc meghozta a gólt, Ördög Balázs szemfülességét dicséri a találat, az eredmény nulla-egy! A gól magabiztossá tette a vendégeket, és már a tizenkettedik percben újabb gólnak örülhettünk! Bíró Dani bolondította meg a védőket és a kapust, eredmény nulla-kettő! Beindult a gólgyártás, a tizenötödik percben, egy újabb Bíró Dani gólnak örülhettünk, eredmény, nulla-három! A huszonharmadik perc, Ördög Balázs révén, meghozta a Röszke negyedik találatát, eredmény, nulla-négy! A szünet közeledtével mondom Szalma Gabinak a kispadon, „milyen szép lenne, ha azt írhatnám a tudósításomban, hogy nulla öttel fordult a Röszke”, és láss csodát, Mulati Dani révén, tényleg nulla öttel fordult a Röszke!


 

A Nagymágocson hat góllal nyerő U-19 csapat!


Szünet után sem változott a játék képe, a vendégek támadtak, a hazaiak védekeztek! Az ötvenkilencedik percben aztán, Mulati Dani újból beköszönt a vendéglátók kapujába, eredmény, nulla-hat! Ekkor egy néző a bekiabálásával, összetűzésbe került a játékvezetővel, és ennek eredményeként, a sípmester, a hatvanadik percben, nulla hatos Röszke vezetésnél, lefújta a mérkőzést! A továbbiakról majd a CSLSZ fegyelmi bizottsága fog dönteni!!! A dicséret és elismerés viszont jár a játékosoknak és edzőjüknek, szalma Poló Gábornak!


Csongrád Megyei I. osztály


16. forduló: Röszke SK – Szentesi Kinizsi SZITE: 4 – 0 (4-0)

Első hazai bajnoki mérkőzés a tavaszi fordulóban. Szorgalmasan készült a csapat egész héten a megmérettetésre, és a revánsra, az ősszel, egy gólocskával kikaptunk a Kurca parton! Nem bíztak a fiúk semmit a véletlenre, egyből letámadták a Szentest, és ennek nagyon gyorsan meglett az eredménye. Már az ötödik percben büntetőt rúghattunk, Szűcs Dávid buktatásáért. A megítélt tizenegyest Szalma Gergely értékesítette, egy nulla. Ezután sem ált le a Röszke, a tizenegyedik percben, és a tizennegyedik percben köszönt be a vendégek kapujába Szűcs Dávid, három nulla. Nagyon akart bizonyítani Dávid, és ez sikerült is neki, három gólban is jegyezve lett a neve! A negyedik gólt, a negyvenharmadik percben, röviddel a szünet előtt, Márki Kornél szerezte, ekkor még nem tudtuk, hogy ez lesz a végeredmény!   A második félidőben gól nem esett, kihasználatlan helyzetek viszont voltak! A mérkőzésre kilátogató nézők, elégedettek lehettek, egy jól játszó Röszke, négy góllal válaszolt az őszi vereségre! A látottak alapján, jár a dicséret és az elismerés a Csapatnak, valamint az edzőjüknek, Pördi Péternek !!!


17. forduló: Zsombó SE – Röszke SK: 0 – 3 (0-2)

A táblázaton a Zsombó a tizennegyedik helyről, a Röszke a nyolcadik helyről várta a találkozót. Hasonlóan a Szentes elleni mérkőzéshez, a sípszó után azonnal letámadta a Röszke a hazaiakat, és nem engedte ki a kezéből az irányítást, a mérkőzés folyamán! A nagy igyekezetben, mindig valami hiba csúszott, a kidolgozott helyzetek kihasználásába, így a huszonötödik percig várni kellett, az első vendég találatra. Ekkor Szűcs Dávid használta ki, a hazai védelem megingását. A harminckilencedik percben, a vendég kispad elől végezhettünk szabadrúgást, amit Papdi Csaba végzett el, és érintés nélkül helyezte a játékszert, a hazaiak kapujába! Nulla kettő! Élményszámba ment a találat!!! Szünet után, talán egy kicsit vissza vett az iramból a vendég alakulat, és az adódó helyzetek is kimaradtak. Az ötvenhatodik perc hozta meg, a Röszke harmadik gólját. Fehér Bence futotta le védőjét, aki a tizenhatoson belül felvágta! A megítélt büntető értékesítését, Szalma Gergely vállalta, sikerrel, ezzel beállítva a nulla hármas végeredményt, és a három pont megszerzését!!! A látottak alapján, ismét jár a dicséret, és elismerés, a Csapatnak, valamint edzőjüknek, Pördi Péternek !!!


18. forduló: Röszke SK – Makó- Foci Kft: 3 – 0 (2-0)

Izgalommal készültek a hazaiak a Makó elleni derbire, ugyanis az előzmények felemásra sikeredtek! Az ősszel a Maros parti pályáról, elhoztuk a győzelmet jelentő három pontot, viszont most, a tavaszi felkészülés jegyében Makón, műfüvön, kikaptunk tőlük! A mérkőzés elsődleges tétje, a győzelemmel megszerzett három pont, és egy esetleges SZVSE vereség esetén, a Röszke felléphet a dobogó harmadik fokára!


 

 

A bírói sípszó után, óriási iramban kezdte meg, a mérkőzést a Makó! Úgy nézett ki, hogy gyorsan döntésre szeretnék vinni a játék kimenetelét. Tíz percig tartott a letámadás, majd a Röszke fokozatosan átvette az irányítást, és a tizenötödik percben, a lehető legjobbkor jött, Márki Kornél, szögletből elért fejes gólja, eredmény, egy-nulla!!! Izgalmas, kemény küzdelem folyt a pályán, teljes erőbedobással harcolt mindkét együttes, a gólszerzés reményében. Helyzetek adódtak mindkét oldalon, gólt mégis mi rúgtunk, csak sajnos a játékvezető tévesen, kezezés miatt nem adta meg! A negyvenegyedik perc hozta meg a hazaiak második gólját, Szűcs Dávid, egy szép akció végén lőtt, a vendégek kapujába, eredmény, kettő nulla!!! A szünetig már nem történt érdemleges, így a Röszke nyugodtabban, míg a Makó feszült hangulatban vonult be az öltözőbe! A második félidőben is határozottabb volta hazai gárda, egyik támadást vezették a másik után, a Makó erőlködött, nehezen tudtak támadni, egységes, és meggyőző volt a Röszke játéka! Az ötvenegyedik percben egy korszerű gyors szélen való elfutás, és jó beadásra érkezett Papdi Csaba, és megadta a kegyelemdöfést a vendégeknek! Végeredmény, három nulla!!! Az elismerés és a gratuláció jár a CSAPATNAK és edzőjének, Pördi Péternek! Következő hétvége, szabadnap lesz a fiúknak, majd következik a SZVSE csapata, de erről majd csak a következő Suttogóban tudok beszámolni!

HB