Sportköri Hírek2019. Február.


 


TÁMOGATÓINK: 


         Röszke Község Önkormányzata    

 

SPORTKÖRI HÍREK


Tisztelettel köszöntöm a kedves böngészőt, újságunk februári sportoldalán.

LABDARÚGÁS: A Megye I. osztályban szereplő felnőtt csapatunk, gőzerővel végzi a téli alapozásra előírt edzésmunkát! A január közepén megkezdett munka a sportcsarnokban kezdődött, majd a hónap végén a csapat, kiköltözött a futballpályára. Jó volt az időzítés, mert a hó szerencsére, egyik napról a másikra elolvadt. Cikkem írásakor és újságunk megjelenésekor is, még tart és tartani fog, az átigazolási időszak! Jelenleg pontos információval nem tudok szolgálni, történések mindenesetre vannak, a csapat jövőbeni összetételével kapcsolatban! Edző mérkőzések is le vannak kötve, a felkészülés jegyében, amelyeket a pályánk kímélése érdekében, idegenben játsszuk le! Elsőként játszunk műfüvön az FK Szegeddel. Ugyancsak műfüvön a SZEOL U-19 csapatával, majd át ugrunk Szerbiába. Az éves hagyományokat ápolva, már rendszeresen a Horgossal meglátogatjuk egymást, felkészülési barátságos mérkőzést, beiktatva a látogatásba. Végezetül, már ez is hagyománynak mondható, hogy ellátogatunk Makóra, ahol ugyancsak műfüvön, játszunk egy barátságos mérkőzést! A bajnokságok sorsolásait már, a CSLSZ a csapatok bevonásával elkészítette! Elsőként a felnőtt csapatunk fog pályára lépni, hazai környezetben a Szentes ellen: 2019.02.23. 14:00 kezdéssel! Az ifjúsági csapatunk első pályára lépése: 2019.03.09. 13:00 Nagymágocson lesz! U-14 csapatunk, Rúzsán kezdi meg tavaszi szereplését: 2019.03.22. 15:00 kezdéssel! „Bozsikos” gyerekeink sorsolása még nem jelent meg, hiszen a téli tornáik utolsó megrendezése, február kilencedikén lesz Mórahalmon!

 

 

A „szörnyű gyilkosságot” elkövetők, és a tehetetlen áldozat.


A baráti kör, és az egyesület, szervezésében, Vass Józsi barátunk kivitelezésében és felügyelete alatt, első ízben, de hagyomány teremtő célzattal, disznótort rendeztünk!!! Mivel nem volt még gyakorlatunk disznóölésben, kissé tartottunk a vállalkozás sikerességében! Utólag írhatom kár volt aggódni, a kisebb nehézségeket közösen leküzdve, egy kellemes napot töltött együtt a társaság! Volt olyan, aki még nem vett részt, és nem is látott disznótort! A reggeli ébresztő pálinkával, a disznó feldolgozása, a finom falatok és itókák elfogyasztása, valamint a jó hangulat, élmény volt minden egyes résztvevőnek! Természetesen a majdnem teljes létszámban megjelenő csapat, és a részt vevő baráti kör tagjai, nem tudtuk megenni, az összes disznó adta finomságokat! Az ebédre fel nem használt húsok szakszerűen, fagyasztóba elrakva várják a sorsukat, amikor is egy győztes mérkőzés után jóízűen, elfogyasztásra kerülnek. Köszönet a szervezőknek, és a kivitelezőknek egyaránt!


SAKK:

Bartos Ferenc szakosztályvezető beszámolója.

A Csongrád Megyei Csapatbajnokságban 6 forduló után még mindig a Röszkei Sportkör csapata áll az élen 30 ponttal, a 29 pontos Meritum II. és a 27 pontos Hódmezővásárhely előtt. A csapat legjobb pontszerzője Ábrahám Lajos (5,5 pont a 6-ból). Utána következnek Csúri László (2,5/3) és Nagy Dani Károly 5/6). Eddig a 8 fős csapatban 10-en kaptak játéklehetőséget. Minden mérkőzésen játszottak: Nagy Dani Károly, Vér Imre, Bartos Ferenc, Sipos Kálmán, Ábrahám Lajos és Nagy Zétény. Játszott még Csúri László (3), Retkes Sándor (5), Varga László (3) és Kadnár Emil (1). A hatodik fordulóban a Szentes II. csapatát fogadtuk és 4,5–3,5 arányú győzelmet arattunk. Nyert Nagy Dani Károly, Bartos Ferenc, Sipos Kálmán és Ábrahám Lajos, míg Vér Imre döntetlent ért el.            

A december 27–30. között megrendezett Berecz Árpád emlékversenyen heten indultak csapatunkból és a 46 fős mezőnyben Ábrahám Lajos 15. Kiemeltként 9.; Kadnár Emil 14/12.; Tumbász Péter 14/12.; Sipos Kálmán 10/18.; Beretka Csaba 11/19.; Fodor Gábor 21/25.; Vér Imre 6/26. Február 2-án rendezték meg Deszken a XXIII. Nemzetközi Falubajnokságot, melyen Röszkét 5 fő képviselte, közülük Ábrahám Lajos végzett a legjobb helyen 22. lett 31. kiemeltként a 84 fős mezőnyben. A versenyen részt vett még Sipos Kálmán, Vér Imre, Varga László és Kadnár Emil.

HB