Sportköri Hírek2019.JANUÁR


 

 

TÁMOGATÓINK: 

         Röszke Község Önkormányzata    

 

SPORTKÖRI HÍREK


 Minden kedves olvasómnak, sikerekben gazdag, Boldog Új Évet Kívánok, a Falusi Suttogó januári sportoldalán.

Labdarúgás: Még javában tart a téli pihenő játékosainknak, de a „háttérben” azért nem ált meg az élet. A Röszkei Sportkör amióta a TAO pályázatokat kiírták, minden évben részt vesz, és pályázik valamilyen, a minőséget, a körülményeket javító lehetőségre! Ilyenek voltak például, a kerítés a bejárati kapukkal, a pályavilágítás, a kispadok, az utazásainkat megkönnyítő Ford kisbusz, a sportcsarnok vizesblokkjának a felújítása, és a minden évben új szerelés, és eszközök vásárlási lehetősége. A 2018-2019 pályázati kiírásban az egyesület, a futballpályán, a már nagyon lestrapált labdafogó hálók, és azok tartószerkezetének kicserélésére-felújítására pályázott! Örömmel vettük, hogy a munka decemberben el is készült. Mind a két kapu mögött, új hálók, és tartószerkezet fogja meg, a kapu mellé igyekvő labdákat.

 

 

 

A lőtér felőli kapu mögött tizenhat tagból áll a háló, az öltöző felőli kapu mögött pedig tizennégy tagból. Véletlenül, de szerencsés módon kapcsolódott az egyesület TAO pályázatához, a Belügyminisztérium által adott, a lakosság biztonság érzetét növelő támogatás, amely a falu több pontján elhelyezett, kamera rendszer! Az egyesület és a magam nagy örömére, egy kamera jutott a sporttelepre is! Ez, mint a fotón is látható, az öltöző épület előterében, a labdafogó háló, nézők felőli, első oszlopára került kihelyezésre. A kameráról, amit tudni kell: 360 fokban tekint körbe, 180 fokban tud föl és le nézni! Az éjjellátó technikával felszerelt kamera, nem esik kétségbe sötétedés után sem, tökéletes képeket küld, a nézőjének internet alapon, az engedélyezett számítógépre! A szakemberek és a prospektusa szerint, 150 féle beállítási lehetőséget tud, a folyamatos és szaggatott körbeforgás, egy adott pontra való ráközelítés (zoomolás), stb. A kivitelezővel beszélgetve, biztosított arról, hogy ezzel az okos kamerával, megszüntethető lesz, a szándékos rongálás, a vandalizmus, esetleges lopás, az épületbe való betörés lehetősége! Talán még az álmom is megvalósul egyszer, mégpedig az, hogy a kedves szurkolók az üdítős és sörős dobozokat, nem dobálják szanaszéjjel, hanem a kihelyezett kukákban fognak ezután landolni!!!   

 

 

 

Mint ahogyan a képeken látni lehet, a kivitelezési munkálatokba az időjárás, számunkra egy kissé kedvezőtlenül szólt bele! Emiatt nem indult, pályázatunk első része!

A TAO pályázat fő kivitelezése most már, az újesztendőben fog megkezdődni, és reményeink szerint június végére befejeződni! Ez a beruházás az óvodában megépülő, műfüves ovifoci pálya lesz, remélhetőleg nagy örömére a gyerekeknek, és az óvó néniknek egyaránt!

HB