Sportköri Hírek2018.NovemberTÁMOGATÓINK:


          Röszke Község Önkormányzata    

 

SPORTKÖRI HÍREK


Tisztelettel köszöntöm a kedves olvasóimat, a Falusi Suttogó novemberi sportoldalán.

LABDARÚGÁS: Mozgalmas szezont zárnak utánpótlás csapataink, a Bozsik tornák-fesztiválok, és a kiírt bajnokságok végeztével! Tudósításom leadásának határidejéig, elsőként az U-7, U.9, majd őket követve, az U-11 és U-13 korosztályú gyerekeknek fejeződtek be a küzdelmek! Köszönet a játékosoknak a részvételért a játékért. A szülőknek külön szeretném megköszönni, hogy mellettünk vannak, és támogatnak azzal, hogy a kicsiket engedik, és hozzák edzésre és a rendezvényekre! Köszönjük!


 

 Az U-11 és az U-13 korosztályban szereplő gyerekek az idei utolsó tornán.

 

CSONGRÁD MEGYEI U – 14 UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG: A tíz csapatos bajnoki rendszerben, a hetedik helyen végeztek, és térnek téli pihenőre. Az Ő szereplésük egy kicsit csalódás a számomra, majdnem minden mérkőzésüket látva, a dobogó közelében kellene lennie, ennek a csapatnak! Sokat kell javulniuk tavaszra, erőnlétben, csapatjátékban, helyzetek kihasználásában, és főleg akaratban!


6. forduló: Röszke SK – Zsombó SE: 2 – 2 (2-1) A félidőben vezetett a csapat, a sok kihagyott helyzet megbosszulta magát, a vége csak döntetlen. Kár az elhullajtott pontért!

Góllövőink: Császár Richárd, Szekeres Ádám


7. forduló: Mórahalom VSE – Röszke SK: 0 – 1 (0-0) Nem láttam a mérkőzést, ezért számomra kellemes meglepetés, az idegenbeli győzelem!

Góllövőnk: Szekeres Ádám


8. forduló: Röszke SK - Kiskundorozsmai ESK: 0 – 2 (0-1) Nem volt jobb csapat a Dorozsma! A hazaiak akarat gyengén, helyzeteiket kihagyva rossz játékot mutattak be!


9. forduló: KSE Balástya – Röszke SK: 3 – 2 (1-1) Az őszi bajnoki szereplés utolsó fordulója. A táblázat utolsó helyezettjéhez látogatott a Röszke. Sajnos, a fél szezon legrosszabb „játékát” mutatta be a vendég alakulat! A tőlük már látott, akarathiány, szervezetlenség, helyzetkihagyás, ami csak negatívum, azt produkálta a csapat! Számomra fájó a vereség, és a csapat helyett szégyellem is magamat, ugyanis az ellenfélnél kettő kissé túlsúlyos gyerek, és kettő kislány is szerepelt!!!


CSONGRÁD MEGYEI U-19 UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG „B” CSOPORT

A kilencedik forduló Tömörkény KSE – Röszke SK mérkőzést, a két csapat közös megegyezéssel, december másodikára halasztotta!


10. forduló: Röszke SK – Üllési ISE: 2 – 0 (1-0) A hazai csapat, ha minden helyzetét kihasználja, nagyobb arányú is lehetett volna a győzelem!

Góllövőink: Vajas Tamás, Ördög Csongor


11. forduló: KSE Balástya – Röszke SK: 6 – 4 (5-3) A szurkolók szempontjából nézve, tíz gólos mérkőzés csak jó lehet! Igen, a győztes csapatnak! Vezetett a Röszke, kétszer X re ált a mérkőzés, négyet rúgtak a vendégek idegenben, és mégis vesztesként jöhettek haza. Dicséret a három gólt rúgó Vass Gergelynek!

Góllövőink: Vass Gergely (3), Mulati Dániel


12. forduló: Röszke SK – Apátfalva SC: 1 – 5 (0-2) Ezen a játéknapon, és ezen a mérkőzésen, jobbak voltak a vendégek! Idegenben öt gólt rúgó csapat, megérdemli a győzelmet!

Góllövőnk: Ördögh Ákos


13. forduló: ST. Mihály FC – Röszke SK: 2 – 0 (1-0) Sajnos nem tudok semmi jót írni erről a mérkőzésről! A tabellán nyolcadik volt a Röszke, kilencedik a ST. Mihály! A hazaiak jobban akarták a győzelmet, így ők lettek a nyolcadikak, a Röszke a kilencedik!!!

 

 

A ST. Mihályon pályára lépő csapat.

 

CSONGRÁD MEGYEI I. OSZTÁLY


10. forduló: Székkutas TC – Röszke SK: 0 – 1 (0-1) Helyzetek tömkelegét hagyták ki ezen a mérkőzésen a vendégek játékosai! Kilencven percig fölény, és izgalmas jó játék jellemezte, az összecsapást! A hazaiak edzőjétől idézem, „minimum öt góllal jobb volt a Röszke”!!! Jó is volt ezen a napon, röszkeinek lenni Székkutason!!!

Góllövőnk: Zsilák Martin


11. forduló: Röszke SK – Kiskundorozsmai ESK: 6 – 0 (1-0) Áttudta menteni a csapat a jó játékot az előző hétről, de ilyen eredményre nem hiszem, hogy valaki is számított! Kicsit nehezen indult, de az első góltól a hazaiak „vérszemet” kaptak és nem volt megállás hatig!!! A vendégek nem hittek a folyamatnak, csak mindenért reklamáltak a bírónál! Megint jól játszott a csapat, most a helyzetek is ki lettek használva, és az eredménye a győzelem!!!  Pipic Barnának bejött az új cipő, reméljük, még sok gól van benne!

Góllövőink: Pipic Barnabás (3), Pipicz Zsolt, Szalma Gergely

 

 A Dorozsma elleni 6 – 0 kiharcolói!


12. forduló: Hódmezővásárhely II – Röszke SK: 2 – 3 (2-2) Nagyon sajnálom, hogy nem láthattam a mérkőzést, de vigasztal a győzelem tudata! Elmondások szerint, megint jól játszott csapatunk, a helyi fiatal foci sulisok otthonában! Megszereztük a vezetést, egyenlítettek a hazaiak, majd ők vezettek, de mi egyenlítettünk és végül a győzelmet jelentő gólt is mi szereztük! Röviden ennyi a krónikája a mérkőzésnek, ja és biztosan jó volt röszkeinek lenni vásárhelyen is!!!

Góllövőink: Pipic Barnabás (2), Tanács Attila


13. forduló: Röszke SK – Algyő SK: 2 – 0 (0-0) Hazai pályán láttuk vendégül, a tabella második helyén tanyázó „olajváros” csapatát! Az Algyő a tabella második helyéről várta a röszkei vendégszereplést, és egyértelműen nyilatkozták, hogy a három pontért jöttek! A játékot is ebben a szellemben kezdték, letámadva a hazaiakat, akik kissé megszeppenve védekeztek. Az első félidőben a vendégek domináltak a támadásokban, a hazaiak védekeztek, de ahogy teltek a játékpercek, egyre sűrűbben kezdtek támadásokat is szövögetni! A második félidőben már egyenrangú ellenfele volt a Röszke az Algyőnek, és ez a hatvanharmadik percben góllá is érett, 1-0! Jól játszottak a hazaiak, helyzeteket-támadásokat dolgoztak ki, és eredményesen védekeztek! A jó játék jutalma, a hetvenhetedik percben érkezet, gól formájában, 2-0! A mérkőzés tanulsága, hogy a megye egyben is meglehet verni bármelyik csapatot, csak akarat kell hozzá!!!

Góllövőink: Papdi Csaba, Pipic Barnabás


A játékosok és a magam nevében is szeretném megköszönni a Baráti Körnek, a vendéglátásokat, amiket a csapat számára szerveztek! Az eredmények azt mutatják, hogy a csapat mindent meg is tesz érte, hogy a szurkolók kedvébe járjon!

HB