Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Hódi János  - "Röszkéért Hűséggel" kitüntetett

                  

„Tisztelt ünneplő közösség, kedves vendégeink!


Minden ünnepi rendezvény lehetőséget ad arra, hogy visszatekintsünk az előttünk álló időszakra és meglássuk, megláttassuk azokat az embereket, akik többet és jobban, mint mások, nagy szívvel és lélekkel dolgoznak a falunk érdekében.

 

A Röszkéért Hűséggel kitüntetést hosszú évek elkötelezett, Röszkéért, az itt élőkért végzett tevékenység elismerésére alapította Röszke Község Önkormányzat Képviselő-testülete.

Díjazottunk szereti ezt a falut, szereti az itt élő embereket, igazi közösségteremtő és megtartó, „kovácsoló” ember, aki

több évtizedes, alkotó, teremtő munkával járult hozzá egy közösség megszületéséhez és annak fennmaradásához, körülményeinek folyamatos javításához és a későbbi sikereihez.

 

2017 évben Röszkéért Hűséggel kitüntetésben részesül: Hódi János

 

Méltatásként engedjék meg, hogy megosszam Önökkel azokat a gondolatokat, amelyeket a kitüntetésre felterjesztők fogalmaztak meg:

 

Kevés olyan ember akad kis falunkban, akiről elmondható, hogy évtizedekig képes küzdeni olyan célokért, amely nem a saját gyarapodását, önös céljait szolgálja, hanem egy falu, egy szakosztály hírnevét öregbíti.

Ha a közel 30 éves múltat idézzük fel, és visszatekintünk azokra az időkre, amikor még nem volt ilyen patinás lőtere Röszkének, azt látnánk, hogy Hódi János számtalan órát fordított kedves feleségével együtt, vagy egyedül arra, hogy a lőteret rendbe tegyék. Kézzel kaszáltak, villázták a szénát, erdőt irtottak, hogy a pálya ne vesszen el, hogy a természet ne vegye vissza, hogy maradjon remény a lövészsport meghonosítására és fennmaradására Röszkén.  

Sok-sok megszámlálhatatlan hétvégi edzésnapon várta a fiatalokat és idősebbeket az edzéseken, várt, nem egyszer csalódottan és szomorúan tért haza, mert nem jöttek a sportolók. De soha nem adta fel azt az álmát, hogy egyszer szebb napok is felvirradnak majd erre a szakosztályra!

Sokan emlékeznek arra a napra is, amikor megszületett az elképzelés a lőtér fejlesztésére, azokra a tervekre, ami most a megye leghangulatosabb közösségi helyévé tette a lövészsport kedvelői körében a Röszkei Lőteret. Hódi János irányításával, az Ő keze alatt megtelt élettel és tenni akarással a szakosztály. Ő volt a kovász, az erő, a szakértelem és a kitartás példaképe a közösség minden tagja előtt.

A több évtizedes munka gyümölcse egy olyan csapat, egy olyan lőtér lett, ami követendő példaként, fogalommá vált a megyei amatőr lövészek köreiben.

 Hódi János kellő szerénységgel fogadja a gratulációkat, amikor a csapat elhoz egy újabb kupát, vagy a Röszkei Lőtéren vendégeskedő sportolók leesett állal néznek körül a lőtér gondozottsága és szépsége láttán!

Akik ismerik a lövész sport történelmét, azok tudják, hogy sokszor a puszta megmaradás is kemény munkát követelt. Támogatások és sportolók hiányában rengeteg lőtér szűnt meg országszerte. A röszkei, Hódi János tenni akarása, szakértelme, és rendkívüli szorgalma eredményeképpen gyönyörű közösségi hellyé fejlődött!

Aki napjainkban úgy dönt, hogy lövésznek áll, vagy kilátogat a lőtérre, azt egy szemet gyönyörködtető, természet közeli és ápolt, folyamatosan épített és fejlesztett környezet fogadja. Mert volt és van egy lelkiismeretes ember, aki azt akarta, hogy éljen ez a sport, rendületlen munkája eredményeképpen kialakult egy összetartó csapat és a szakmai hozzáértés eredményeképpen a kiváló sporteredmények is megszülettek!

Az emberek, Röszke iránt érzett hűsége, emberi hozzáállása, segítőkészsége például szolgálhat minden korosztály számára. Vezetése alatt a lövész szakosztály megerősödött, létszámuk folyamatosan gyarapodik és településünk egyik legösszetartóbb, egymásért, céljaikért és az utóbbi évek sikereiért közösen tevékenykedő közösséggé nőtték ki magukat, melynek alappillére és egyik tartóoszlopa Hódi János.

Szeretettel gratulálunk kitüntetéséhez, s kívánjuk, hogy még sok-sok éven keresztül lehessen részese a ma már sikeres és életerős közösségének!”

Minden jog fenntartva © 2024 Röszke Község