Strifler József        
                                

   "Röszkéért Hűséggel" kitüntetett

 

A Röszkéért Hűséggel kitüntetést hosszú évek elkötelezett, a falunkért, az itt élő emberekért  végzett tevékenység elismerésére alapította Röszke Község Önkormányzat Képviselő-testülete, melyet legnagyobb közösségi ünnepünkön, a Falunapokon adunk át.

Röszke jó hely, de azáltal válhat mind jobbá, ha elkötelezett, szívvel-lélekkel a helyi közösségért tevékenykedő emberek teszik még értékesebbé.

Ilyen kivételes ember Strifler József, aki 2016. évben Röszkéért Hűséggel kitüntetésben részesül.

Aki Röszkéért fárad, az szereti ezt a falut. Kitüntetettünk is sok éve szolgálja Röszkét. Nem a falunk szülötte, de a sok év alatt röszkeivé lett. A művelődési házban, az óvodánkban, az orvosi rendelőkben, a polgármesteri hivatal háza táján, vagy bárhol segítségre van szükség, jó kézre, szakértelemre és önzetlen munkára, Jóska mindig ott van. Bármikor csörög a telefonja, legyen az hétvége, vagy ünnepnap, soha nem mond nemet. Az ő szaktudására, emberségére és segítő közreműködésére évszaktól és napszaktól függetlenül mindig bizton számíthatunk.

Személyében egy nemes szívű, embereket szerető és támogató embert ismerhettünk meg. Közel 15 éve dolgozik településünkért, nincs olyan ember, aki ne ismerné őt. Munkájában mindig a tökéletességre törekszik, a közösség szolgálata számára elsődleges. Legyen az társadalmi munka, közösséghez kapcsolódó fejlesztés, szépítés, kétkezi munka, vagy rendezvények háttérmunkái, rá bizton számíthatunk.

Mindezt önzetlenül, ellenszolgáltatást, jutalmat nem remélve és kérve teszi a legteljesebb természetességgel. Olyan természetes egyszerűséggel, mint Ő maga.

Családi életében is példamutató, szeretett családjával ennyi év után már Röszkeiként élnek közöttünk. Kitüntetettünk szereti és támogatja a közösségünket, szívesen segít minden embertársán, aki problémájával hozzá fordul vagy segítséget kér.

A Röszkéért Hűséggel kitüntetéshez meleg szívvel gratulálunk településünk közössége nevében!