Főoldal

Röszke, 044/2 helyrajzi számú külterületi út felújítása

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program irányító Hatósága, Külterületi helyi közutak fejlesztése című, VP6-7.2.1.1-21 kódszámú felhívása alapján, Röszke Község Önkormányzatának „Röszke 044/2 helyrajzi számú külterületi út felújítása” című pályázatát támogatásra alkalmasnak minősítette.

A Támogatói Okirat szerint az Önkormányzat az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 181 948 567 Ft összegű vissza nem térítendő támogatást kap projektjének megvalósítására.

 

A projekt célja a 044/2 helyrajzi számú külterületi út (szennyvíztisztító útja) vonatkozásában 531,34 m hosszúságban 4-5,5 m szélességben szilárd útburkolatának felújítása, korszerűsítése, valamint 1394 m hosszúságban stabilizált földút kialakítása. A stabilizálásra kerülő földút szélessége 4.00 m, a padkaszélesség 1.00 m. Továbbá az érintett szakaszon a felmagasodott padka nyesésére, a földmedrű árkok jó karba helyezésére is sor került.

 

A projekt megvalósítása kiemelt prioritás az Önkormányzat számára. A 044/2 hrsz.-ú mezőgazdasági feltáró út, nem kizárólag a Domaszék-Röszke közös szennyvíztisztító telep megközelíthetőségét szolgálja, hanem a mezőgazdasági területekre, a családi gazdaságokhoz valamint a lakó ingatlanokhoz történő eljutást is biztosítja.