Röszke Község Önkormányzata értesíti a Kedves Szülőket, hogy az általa fenntartott intézményben a 2021/2022-es nevelési évre a beiratkozás személyesen vagy elektronikus úton történhet.

 

 Tisztelt Lakosság!


Az alábbiakban közzétesszük a Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal Agrárügyi és Környezetvédelmi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztály döntését:

 

Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának 2021. márciusi különszáma

Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának 2021. márciusi hírlevele

Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának rendkívüli hírlevele

A járványhelyzet sok piaci szereplő számára okoz nehézséget. A kialakult helyzet új kihívások elé állítja mind a munkáltatókat, mind az álláskeresőket. Ebben a helyzetben az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézményeként az OFA Nonprofit Kft. szeretne az Önök számára segítséget nyújtani!

A KarrierM állásportál (www.karrierm.hu) célja, hogy a hazai vállalkozások és intézmények számára díjmentesen és professzionális keretek között elérhetővé váljon az álláshelyek meghirdetése, az alkalmas jelöltek előszűrése és megszólítása, valamint a teljes toborzás-kiválasztási folyamat szakmai támogatása munkatársaink részéről.

 

 A KarrierM Portál

·         ingyenes,

·         piaci kihívásokhoz igazodó,

·         mindenki számára elérhető,

·         felhasználóbarát,

·         könnyen kezelhető,

·         kompetencia alapú kiválasztást segítő,

·         komplex HR szolgáltatást nyújtani tudó felület.

A mellékelt képeken található kutyának gazdát keres Röszke Község Önkormányzata.

Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának 2021. februári hírlevele

Tájékoztatjuk a Tisztelt Adózókat, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. § rendelkezése értelmében 2021. január 1-jétől a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vette át a gépjárműadóval kapcsolatos adóhatósági feladatokat.

Röszke Község Önkormányzata kizárólag a 2021. január 1-jét megelőző időszakra eső gépjárműadó ügyekben jár el, így a 2020. december 31-ig terjedő időszak adókötelezettségének megállapítása, ezen időszak adójának beszedése, végrehajtása, erre az időszakra vonatkozó ellenőrzés és szankciók megállapítása.

A változás miatt a gépjármű üzembentartóknak, tulajdonosoknak teendőjük nincs.

A NAV minden érintettnek határozatot küld a fizetendő adóról, az aktuális fizetési határidőkről és az új gépjárműadó-bevételi számláról.

A tévesen önkormányzati bankszámlaszámra befizetett összeget az önkormányzati adóhatóság semmilyen körülmények között nem jogosult hivatalból, a hatáskör változására tekintettel az állami adóhatóság felé továbbutalni. A tévesen megfizetett összeg visszatérítése csak az adózó külön kérelmére történhet meg.

Dr. Gácser Tamás sk.

jegyző